Roermond (Foto via Twitter Stefan Raedts)

Op 12 mei heeft de gemeenteraad van Roermond ingestemd met de mobiliteitsvisie 2030 die in samenspraak met vele betrokkenen is opgesteld. Met de titel “Slim in Mobiliteit, een Stad in beweging” wordt een duidelijke nieuwe koers uitgezet voor de komende jaren.

Roermond wil een dynamische stad zijn waar iedereen zich welkom voelt en graag wil zijn. Het slimme aanbod aan mobiliteit heeft daarbij een stimulerend effect op alle aspecten van de samenleving. De bewoners van Roermond voelen zich prettig in hun dagelijkse bestaan, bezoekers komen graag naar Roermond en ondernemers worden gefaciliteerd in hun ondernemerschap. Daarom wil Roermond een sociale, gastvrije en ondernemende stad zijn. Roermond kijkt hierbij niet alleen naar stad, maar ook naar de kleine kernen en de functie die Roermond in de (Eu)regio vervullen.

Om bewoners, bezoekers en ondernemers dit daadwerkelijk zo te laten beleven, wil Roermond dat bestemmingen bereikbaar zijn, het mobiliteitsaanbod toegankelijk is en biedt men verkeersdeelnemers veiligheid. Dit heeft geleid tot een vijftal speerpunten. Deze speerpunten zijn Smart Mobility, Beter Benutten, Gedragsbeïnvloeding, Lopen en Fietsen en het station als Regionaal Mobiliteitsknooppunt. De nieuwe koers zet dus duidelijk niet meer in op nieuwe autoinfrastructuur (meer asfalt). U kunt de gehele mobiliteitsvisie hier lezen. De komende tijd gaat Roermond deze speerpunten uitwerken in het Gemeentelijke Verkeer- en VervoerPlan (GVVP).