Na uitstel in februari vanwege turbulentie op de aandelenmarkten, heeft Sif besloten donderdag naar de beurs te gaan. Daarmee krijgt Limburg naast DSM een tweede beursgenoteerd bedrijf.

Het bedrijf uit Roermond ziet een beursgang nu weer zitten, omdat de rust is teruggekeerd en het sentiment rondom een stap naar de beurs positief is.

Beursgang
“De beursgang zal ons bedrijfsprofiel versterken en ons extra financiële flexibiliteit verschaffen om onze groeiambities te ondersteunen”, zegt bestuursvoorzitter Jan Bruggenthijs.

Sif wil naar de beurs om straks gemakkelijk nieuw kapitaal op te kunnen halen. De bedoeling is om met de extra middelen vanaf 2019 de groei richting richting het Verre Oosten en de Verenigde Staten te financieren.

Koers van 14 euro per aandeel
De aandelen worden geplaatst bij institutionele beleggers tegen een koers van 14 euro per aandeel. Daarmee wordt de onderneming gewaardeerd op 357 miljoen euro.

Het bedrijf is voor meer dan 80 procent in handen van investeerder Egeria, dat bij de beursgang een deel van zijn belang van de hand zal doen. Sif is actief op de markt voor windturbines en de olie- en gasmarkten.