Oubie Weert Kleding
Rachid (l) en Hamid Oubellouch voor hun nieuwe kledingzaak aan de Langstraat.

Vier jaar geleden gestart in Nederweert en afgelopen vrijdag verhuisd van de Muntpassage naar de Langstraat in Weert. De broers Rachid (35) en Hamid (27) Oubellouch vinden het helemaal niet lastig om te ondernemen in de kledingbranche. Als je het maar goed doet.

De doelgroep waar de broers op mikken is breed. “Onze klanten zijn tussen de 15 tot 60 jaar oud en de kleding die we verkopen is heel toegankelijk”, zegt Rachid. Samen met zijn broer Hamid is hij eigenaar van kledingzaak Oubie Fashion and More.

Drie keer zo groot
Afgelopen vrijdag werd de nieuwe locatie feestelijk geopend. In de rekken ligt dames- en herenmode. Maar het assortiment is breder: ook schoenen, tassen en accessoires worden verkocht. De totale winkeloppervlakte is 140 vierkante meter. Dat is ruim drie keer zo groot als in de vorige winkel in de Muntpassage. “Voor de klanten is het nu een stuk overzichtelijker”, legt Rachid uit.

Kledingbranche
Hoewel de kledingbranche de afgelopen jaren geconfronteerd is met een stroom aan faillissementen, breidt kledingzaak Oubie juist uit. “Onze prijzen zijn niet hoog en we nemen genoegen met lagere marges”, verklaart Hamid het succes. “Verder hebben we elke twee weken een nieuwe collectie. Mensen vinden het niet prettig dat als ze op straat lopen tien anderen met dezelfde kleding tegenkomen. Daarom vernieuwen wij de collectie zo vaak.”

‘Een van de betere straten’
De broers begonnen hun onderneming in 2012 in Nederweert. Daarna volgde een verhuizing naar de Muntpassage en nu zitten ze in ‘een van de beste straten van Weert’. Rachid: “Ondanks de vele leegstaande panden is het een goede winkelstraat. We zien er een uitdaging in en laten ons niet afschrikken door de leegstand. Als het straks beter gaat, hebben wij een mooie winkel.”

Oubie in de winkel
De nieuwe locatie heeft een winkeloppervlakte van 140 vierkante meter.

© Zakenblad Weerterland & Cranendonck | Wesley Hegge