Van het totale aantal arbeidsplaatsen bij het asielzoekerscentrum in Budel wordt een vast percentage vervuld door mensen uit de regio. Dat percentage wordt vastgelegd en onderdeel van de bestuursovereenkomst die het college van B en W van Cranendonck wil sluiten met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).
Onlangs maakte het college van B en W van Cranendonck bekend de komende 15 jaar tot maximaal 1500 mensen op te gaan vangen in de kazerne. In dat voorstel koopt het COA de voormalige Nassau-Dietzkazerne in Budel.
Hoogste aantal
Het college van B en W kiest daarmee voor scenario vier, de langste overeenkomst met het hoogst aantal asielzoekers. Volgens de gemeente Cranendonck kent dit voorkeursscenario vele voordelen voor de langere termijn op het gebied van verbinding leggen met de inwoners van Cranendonck, werkgelegenheid en investeren in faciliteiten. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.
‘Regio-banen’
Om de werkgelegenheid te garanderen, worden er afspraken gemaakt over het percentage arbeidsplaatsen voor mensen uit de regio bij het azc in Budel.
Besluit
De gemeenteraad neemt op 17 mei een besluit over het voorstel. De huidige bestuursovereenkomst met het azc loopt op die datum af.