Het college van burgemeester en schepenen heeft een bouwvergunning goedgekeurd voor een nieuwe mengerij bij de firma Schelfhout NV op industriezone Heikemp in Kinrooi. Deze zorgde en zorgt dit jaar voor meer werkgelegenheid in het bedrijf. Het gemeentebestuur wil op die manier het wonen en werken in de gemeente stimuleren.

De firma Schelfhout NV is met een 250-tal personeelsleden één van de grootste werkgevers in de gemeente Kinrooi. De meeste werknemers komen uit een straal van 20 km rond het bedrijf. Al meer dan 39 jaar is het bedrijf een belangrijke speler op de markt van prefab betonelementen. De firma Schelfhout NV is gespecialiseerd in het produceren en leveren van geprefabriceerde wanden verkrijgbaar in verschillende afwerkingen zoals glad beton, uitgewassen grind, baksteenmotief of met baksteenstrips. Deze geprefabriceerde wanden in industriële beton worden hoofdzakelijk toegepast voor zowel agrarische, commerciële, als industriële projecten. Niet alleen levert het bedrijf prefab beton wandelementen in heel België, maar ook in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Door de steeds toenemende vraag naar de kwalitatieve Schelfhout-producten werd de productiecapaciteit fors uitgebreid. Dagelijks produceert de firma dan ook 6000 m² prefab betonnen wandelementen. Met het afleveren van de vergunning voor een nieuwe mengerij zet het bedrijf opnieuw een belangrijke stap voor de verdere toekomst en de werkgelegenheid in Kinrooi.

Jos Theybers, gedelegeerd bestuurder Schelfhout NV: “De nieuwe mengerij – de plaats waar alle ingrediënten samenkomen om het beton voor de volledige fabriek te fabriceren – is noodzakelijk om mee te zijn met de nieuwe milieunormen. Tegen 2020 moet het bedrijf volledig energieneutraal werken. Eenmaal de nieuwe mengerij operationeel is, zal de oude mengerij gerenoveerd worden. Dit betekent onder andere het gebouw isoleren en ook hoger maken. De nieuwe mengerij zal het mogelijk maken om de capaciteit te verhogen zodat we meer naar Duitsland en Engeland kunnen exporteren. Sinds eind vorig jaar kwamen er al 15 à 20 nieuwe jobs voor mensen in de productie. We verwachten dat er tegen het eind van 2016 hoogstwaarschijnlijk nog arbeidsplaatsen bij zullen komen.”