Donderdag 31 maart vond er een bijeenkomst voor ondernemers plaats in De Bierparel in Budel. Ruim 70 ondernemers kwamen samen om te praten over de subsidiemogelijkheden en netwerken die in de regio ontwikkeld zijn. Het grootste gedeelte van de ondernemers kwam uit Cranendonck, maar ook ondernemers uit Weert en Heeze waren aanwezig. Een inspirerende avond, met direct positieve gevolgen: veel ondernemers planden direct overleggen in om verder te praten over de mogelijkheden.

Het Ondernemers Contact Cranendonck (OCC) en de gemeente Cranendonck organiseerden deze avond in samenwerking met MRE, TU/e Sure innovation, Innovatielink, Brainport, Keyport 2020, Streekontwikkeling Boven Dommel en de Rabobank. Tijdens de plenaire sessie werd al snel duidelijk dat er weinig ondernemers gebruik maken van de subsidiemogelijkheden of netwerken die in de regio ontwikkeld zijn. Vragen als ‘Hoe kun je gebruik maken van subsidiemogelijkheden?’ kwamen voorbij. Drie lokale ondernemers -meneer Houben van Wingsprayer, meneer Franssen van Vliegveld Kempen Airport en meneer Beckers van Ludwig Cleantech- haalden voorbeelden uit de praktijk aan. Hiermee maakten zij duidelijk hoe zij gebruik hebben gemaakt van subsidiemogelijkheden.

Ook werd er uitleg gegeven over hoe de subsidiemogelijkheden en netwerken van de aanwezige partijen konden helpen bij het innoveren van de diensten en producten van de ondernemers. Aansluitend was er een netwerkborrel waarbij de ondernemers 1-op-1 met de diverse partijen in gesprek konden. De eerste gesprekken werden direct gepland! Een succesvolle avond dus, wat ook bleek uit de evaluatieformulieren die werden ingevuld. De gemeente bekijkt nu op welke manier er vervolg wordt gegeven aan deze avond. De ondernemers worden hier individueel en via de reguliere kanalen over op de hoogte gesteld.

Bijeenkomst