“Ik werk al twintig jaar als verkoper in de foodservice en ik weet hoe moeilijk het is om smaakvolle kant en klaar maaltijden te vinden”, zegt Bert Steegmans. Samen met Gerard van Mierlo, oud-eigenaar van voormalig restaurant De Poorter in Weert, brengt hij daar verandering in. Hun nieuwe maaltijdservice Heerlijk Eten levert verse, gezonde maaltijden, bereid door professionele koks. De ondernemers richten zich op hardwerkende mensen en ouderen in de regio Weert en omstreken.

Een runderstooflapje met braadjus, varkenshaasje in champignonsaus of gebakken vis in Hollandaise saus. “Het zijn gerechten die iedereen lekker vindt”, legt Steegmans uit. “En deze week bieden we ook asperges aan, want het seizoen is weer aangebroken. We passen het aanbod vier keer per jaar aan.”

Passie voor food
Van Mierlo en Steegmans weten wat lekker eten is. Ze hebben een gezamenlijke passie voor werken met ‘food’. Beiden hebben jarenlang ervaring in de foodsector. Eind vorig jaar werd Steegmans – die carrière maakte als verkoper in de foodsector – benaderd door Van Mierlo. Van Mierlo was gestopt met restaurant De Poorter en zocht een nieuwe uitdaging.

Bert Steegmans (l) en Gerard van Mierlo richten nieuwe maaltijdservice op.
Bert Steegmans (l) en Gerard van Mierlo richten nieuwe maaltijdservice op.

Samen zetten ze Heerlijk Eten op. “Een maaltijdservice zoals de onze bestond nog niet”, legt Van Mierlo uit. “Want de maaltijden die je thuis kunt laten bezorgen zijn of smaakloos en vol zout of je krijgt ingrediënten opgestuurd waardoor je alsnog zelf in de keuken in moet om de maaltijd te maken. Wij leveren kant en klare, smaakvolle maaltijden.”

Professionele koks
De gerechten van Heerlijk Eten worden bereid door professionele koks van het bedrijf Culinair Compagnon uit Deurne. “Twee keer per week halen we het op bij de koks, met de garantie dat het acht dagen vers blijft in de koelkast.”

Van Mierlo stelt dat de kwaliteit hoog is: “Het is alsof je thuis uit eten gaat. We werken uitsluitend met dagverse producten en we staan ervoor garant dat er voldoende voedingsstoffen en vitaminen in zitten.”

Doelgroep
De ondernemers mikken op hardwerkende mensen die geen tijd hebben voor de boodschappen en koken en senioren die het gemak goed uitkomt. Hun klantenkring bevindt zich in de regio Weert, Nederweert en Budel. Voor de kleine eters, zoals senioren, zijn zogenaamde minimaaltijden van 300 gram samengesteld. “Wij streven ernaar om het voor elke beurs betaalbaar te houden.”

De maaltijden worden op dinsdag en vrijdag aan huis bezorgd, maar zijn ook verkrijgbaar in drie winkels van Bakkerij Korsten in Weert en Nederweert. Bovendien kan men in alle acht filialen van Bakkerij Korsten maaltijden bestellen en afhalen. Voor meer informatie: www.heerlijketenonline.nl.

© Zakenblad Weerterland & Cranendonck / Wesley Hegge
w.hegge@zakenbladweert.nl