Binnen afzienbare tijd wordt gestart met de nieuwbouw van Truck Service Simons (TSS) aan de Fahrenheitweg op Businesspark Midden-Limburg in Echt-Susteren. Op een fraaie zichtlocatie langs de A2 en A73 moeten binnenkort de contouren van een modern en goed geoutilleerd truckcenter zichtbaar worden.

Truck Service SImons is gespecialiseerd in het uitvoeren van onderhoud en reparaties van bedrijfsvoertuigen. Bij het familiebedrijf dat in 1998 is opgericht werken vijftien medewerkers. Het nieuwe bedrijfspand wordt circa 1800 vierkante meter groot en ligt op een kavel van 12.000 vierkante meter.

Locatie
Naast een ruime werkplaats komt er een APK teststraat en een volledig geautomatiseerde truck wasstraat. Keuringen aan onder andere tachograaf, laadkleppen, laadkranen, koelinstallaties en dergelijken worden verricht en getest met de modernste apparatuur. Er wordt zeer veel aandacht besteed aan duurzaamheid, het reduceren van geluidoverlast en milieubewust omgaan met reparaties en hergebruik van materialen. De werkplaats zal dan ook gecertificeerd worden met het keurmerk van de Stichting Duurzaam Repareren.

‘Aanwinst voor het groeiende park’
Wethouder Jac Dijcks (Economische Zaken) van Leudal noemt het fantastisch TSS te mogen verwelkomen op het Businesspark: “Dit bedrijf is een mooie aanwinst voor het groeiende park. Als gemeente doen we, in samenwerking met de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) hard ons best om het vestigingsklimaat voor ondernemers zo aantrekkelijk mogelijk te maken en het is fijn om te zien dat die aanpak werkt.”

Truck Service Simons
Impressie van nieuwbouw Truck Service Simons.

OML
Businesspark Midden-Limburg is een bedrijventerrein in ontwikkeling. De terreinen zijn met name bestemd voor transport- en logistieke functies en modern gemengde bedrijvigheid. De totale oppervlakte bedraagt circa 40 hectare. De ontwikkeling van dit bedrijventerrein is eind 2011 overgedragen aan de Ontwikkelingsmaatschappij Midden Limburg (OML).