Basketball Academy Limburg

De exploitatie van de kantine van sporthal Boshoven wordt overgenomen door de Basketball Academie Limburg (BAL). 32 jaar heeft voormalig exploitant Loek Vleeshouwers er op 1 april definitief een punt achter gezet. Voor het beheer van de kantine heeft BAL een BV opgericht. Voor de verenigingen die gebruikmaken van de hal verandert er niets, maar niet iedereen is blij met deze oplossing.

Dat meldt Weert-Actueel.

Badmintonclub BC Weert ’67 had liever gezien dat de verenigingen die gebruik maken van de hal zelf de kantine gaan beheren. Dat heeft de club de gemeente Weert schriftelijk laten weten. Door zelf het beheer te voeren kan er ook altijd gebruik gemaakt worden van de kantine op het moment dat de zaal gehuurd wordt. Als BAL de kantine gaat beheren vreest de badmintonclub dat dat niet meer het geval zal zijn.

De gemeente heeft toch gekozen voor een constructie met de Basketball Academie Limburg. Maar verzekert alle verenigingen dat er niets verandert. De kantine is op alle momenten dat de zaal wordt verhuurd ook geopend. En dat geldt ook voor toernooien in de weekenden. Aanstaand weekend staat een groot toernooi op het programma voor de badmintonclub. De club verwacht zo’n 170 jeugdspelers. Die zullen vergezeld worden door veel ouders en ander publiek.

De gemeente heeft inmiddels de verenigingen schriftelijk op de hoogte gesteld van het nieuwe beheer van de kantine door Basketball Academie Limburg.