Hans de Kinderen Rabobank Weerterland en Cranendonck
Hans de Kinderen, directeur bedrijven van Rabobank Weerterland en Cranendonck, over de handelsmissie naar China.

Hans de Kinderen, directeur Bedrijven bij Rabobank Weerterland en Cranendonck, blikt op zijn LinkedIn vooruit op de handelsmissie naar China. Op 11 april stappen 15 vertegenwoordigers van bedrijven uit de regio op het vliegtuig naar ‘De hemel op aarde’. De Kinderen: ‘In dit land, een van de grootste en sterkst opkomende economieën ter wereld, liggen voor onze klanten en voor deze regio enorme kansen.’

Met u wil ik het hebben over internationaal zakendoen. En vooral over wat u daarbij van onze bank mag verwachten. Dat is veel, kan ik u zeggen. Rabobank Weerterland en Cranendonck is immers veel meer dan een lokale, financiële dienstverlener. Onze missie stopt niet bij de landsgrens, sterker nog: het vizier van onze bank staat zowel zakelijk als maatschappelijk op de hele wereld gericht. Als Food- en Agribank wil de Rabobank mondiaal de toon zetten en van betekenis zijn. Daarbij boren we onze kennis van de markt en ons wereldwijde netwerk aan om het verschil te kunnen maken bij het oplossen van het wereldvoedselvraagstuk.

Ook als financiële dienstverlener reikt onze lokale inzet tot ver buiten de landsgrenzen. We faciliteren ondernemers uit het Weerterland en Cranendonck om hun zakelijke ambities in het buitenland te verwezenlijken. Daarvoor brengen we een schat aan kennis samen. Onze lokale specialisten in internationaal zaken doen kennen uw branche en staan in verbinding met 47 kantoren en 80 analisten wereldwijd. Bij elkaar een gigantisch netwerk dat we graag inzetten voor onze zakelijke klanten.

En daar blijft het niet bij. Ook fysiek verbindt de Rabobank ondernemers met kansrijke prospects in het buitenland. In dit kader gaan we van 11 tot 17 april met 15 zakelijke klanten en een aantal pleitbezorgers uit ons werkgebied op handelsreis naar het Chinese Hangzhou. Ondernemers uit de maakindustrie, dienstverlening, handel en de recreatie- en vrije tijdsindustrie (leasure). Het doel: nieuwe business genereren en daarmee de economische dynamiek van onze regio versterken.

Acht jaar geleden, in diezelfde week in april, legde Rabobank Weerterland en Cranendonck in Hangzhou als initiatiefnemer de basis voor een duurzaam verbond tussen de twee steden. Memorabel was die eerste handelsreis in 2008. En in het bijzonder de avond van 13 april waarop de toenmalige burgemeester Jacques Niederer de hand van zijn Chinese collega schudde. Daarmee was de samenwerking bezegeld. In het nabijgelegen West Lake, een parel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, staat nu een boom die de vriendschapsband tussen Hangzhou en Weert symboliseert.

De eerste jaren hebben we onze vriendschap opgebouwd en ons cultureel erfgoed uitgewisseld. Sinds 2013 richten we onze aandacht op de economische samenwerking. De komende handelsreis, van 11 tot 17 april, gaan we onze zakelijke contacten verder intensiveren. We willen Chinese bedrijven interesseren voor vestiging op Kampershoek, handelscontracten afsluiten en concrete afspraken maken voor samenwerking in China. Hangzhou was tot 1276 de hoofdstad van China en werd door Marco Polo omgedoopt tot ‘De hemel op aarde’. In dit land, een van de grootste en sterkst opkomende economieën ter wereld, liggen voor onze klanten en voor deze regio enorme kansen.

Ik kijk enorm uit naar deze tweede handelsmissie. De verwachtingen zijn hooggespannen. Wilt u op de voet de vorderingen in Hangzhou graag volgen? Dat kan! Via o.a. LinkedIn zal ik straks vrijwel dagelijks mijn ervaringen met u delen. Ik houd u graag op de hoogte.

Hans de Kinderen
Directeur Bedrijven
Rabobank Weerterland en Cranendonck


Handelsreis
Aan de handelsmissie naar China van 11 tot 17 april nemen vertegenwoordigers van 15 bedrijven uit de regio deel: Trespa, Henko A&T, Jos Poell verkoopmaatschappij, Rabobank Weerterland & Cranendonck, Crossmoor, China Center Zaanstad, Global Car Trading, Aben & Slag advocaten, provincie Limburg, gemeente Weert (grondbedrijf), Maruti Fashion, Art Issues Gallery, Focus Invest, Flynth en Loft76.

Weert heeft een officiële zusterband met Yuhang, een gemeente met 800.000 inwoners die deel uitmaakt van het Chinese Hangzhou. Yuhang en Weert hebben afgesproken de contacten verder te verdiepen en wederzijdse verplichtingen aan te gaan op het gebied van onder meer economie, cultuur en onderwijs.