Rabobank
Een donatie van bijna 5500 euro voor het Jeugdsportfonds dat kinderen in minder draagkrachtige gezinnen de kans biedt om te sporten en verder te komen in het leven.

Het was zo’n avond waarop alles op z’n plaats viel. Donderdag 25 februari. Een sfeervolle Franciscuskerk. Tweehonderd klanten van Rabobank Weerterland en Cranendonck. En een programma vol verbeelding waarin kunst en design elkaar omarmden.

Mooie woorden waren er voor directievoorzitter Jules Coenen die zijn 25-jarig Rabo-jubileum vierde. Coöperatief bankier in hart en nieren met het heilige geloof dat één druppel wel degelijk het verschil kan maken. “Mensen zijn tot fantastische dingen in staat!”

Innovatieve verbeeldingskracht
Gastspreker Daan Roosegaarde is daar een toonbeeld van. Creatief visionair. Kunstenaar van het jaar 2016. ‘Hippie met een businessplan’. Met een spannende mix van kunst en ontwerp wekt deze internationaal gelauwerde ondernemer statische landschappen tot leven en laat hij zien hoe de wereld duurzamer gemaakt kan worden. Een circulaire wereld waarin afval niet bestaat. Met zijn Smog Free Tower haalt de innovator smog uit de lucht en maakt hij juwelen van de vuildeeltjes. Vergeten erfgoed en onderbelichte thema’s krijgen weer de aandacht die ze verdienen. Roosegaarde voert de aanwezigen mee langs het Van Gogh Pad in Nuenen dat overdag oplaadt en ’s avonds is verlicht. De donkere spoortunnel in Rotterdam die een plek van ontmoeting is geworden. En het Museumplein in Amsterdam, het decor van een revolutionair waterbewustzijnsproject.

Na een meeslepend optreden van zangeres Laura Fygi kreeg jubilaris Jules Coenen het door hem gewenste cadeau overhandigd. Een donatie van bijna 5500 euro voor het Jeugdsportfonds dat kinderen in minder draagkrachtige gezinnen de kans biedt om te sporten en verder te komen in het leven. Het was zoals een van de gasten na afloop zei: “Een avond die klopte.”

Rabo Bank Rabobank Rabo Bank