Brainport Development

Om de hoge ambities van Brainport waar te kunnen maken is er per jaar ruim vier ton extra nodig. Dat geld komt bovenop de 3,8 miljoen euro die de organisatie nu al jaarlijks krijgt. De 21 regiogemeenten in Zuidoost-Brabant zouden het extra geld moeten inleggen, verdeeld naar inwonertal.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

Het college van B en W van Eindhoven komt met het voorstel om extra geld uit te trekken. B en W zijn bereid om de gevraagde 128.000 euro per jaar te betalen. De gemeenteraad van Eindhoven moet er nog mee instemmen. Ook de gemeenteraden van de andere gemeenten – waaronder Cranendonck – die samen 1,9 miljoen moeten bijdragen, hebben nog geen besluit genomen.

Brainport Development
Brainport Development
is een economische ontwikkelingsorganisatie die samen met partners uit bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid werkt aan het versterken van Brainport Regio Eindhoven.

Kansen missen
Komt het extra geld er niet, dan dreigt Brainport Development kansen te missen. De afgelopen jaren, toen de organisatie de tering naar de nering moest zetten, is dat al gebeurd, schrijven B en W van Eindhoven. Of het leidde tot ernstige vertraging. Voorbeelden zijn het niet steunen van Startupbootcamp HighTechXL of het ternauwernood binnenhalen van de Singularity University, een Amerikaans bedrijf dat ondersteuning biedt aan het bedrijfsleven bij het vorsen van de toekomst.

‘Geen stap terug doen’
In de periode tot 2021 wil Brainport Development ‘geen stap terug doen, maar juist harder aan de slag gaan om de unieke positie van deze regio te versterken’, zegt adjunct-directeur Joep Brouwers van Brainport Development tegenover het Eindhovens Dagblad.

Het meerjarenprogramma heeft het dan vooral over het starten van proeftuinen voor regionale projecten, het aantrekken van buitenlandse investeringen en arbeidsmarktprogramma’s die helpen om ‘talenten’ aan te trekken en te behouden voor het regionale bedrijfsleven.