Pannenweg Nederweert

Er wordt flink gebouwd op Bedrijvenpark Pannenweg in Nederweert. Ook de kavelverkoop zet door. Het grootste nieuws is dat het bedrijf Herpertz (kraanverhuur, Transport & Berging) uit Heythuysen zich hier vestigt. Verder heeft Hotel Nobis aangekondigd om te beginnen met de bouw naast McDonalds. Ook zijn onlangs twee bedrijven met hun productie gestart en twee bedrijven zijn druk aan het bouwen.

Kavel van 24.000 vierkante meter
Het bedrijf Herpertz uit Heythuysen vestigt zich dit jaar op Bedrijvenpark Pannenweg II in Nederweert. Op 29 december 2015 is het koopcontact voor de kavel aan de Platinastraat voor een kavel van circa 24.000 vierkante meter ondertekend. Voor Ontwikkelingsbedrijf Pannenweg (OBP) en de gemeente Nederweert betekent dit een prachtige aanwinst voor het bedrijvenpark.

Gunstige ligging aan A2
Herpertz is een bedrijf dat gespecialiseerd is in transport, zowel horizontaal als verticaal, en beschikt over een uiterst modern machinepark. Het bedrijf kiest heel bewust voor bedrijvenpark Pannenweg, vanwege de ligging naast de snelweg A2 en de provinciale weg N279. Het zware transport zit zo direct op de snelweg, zonder gebruik te hoeven maken van het lokale wegennetwerk. Daarbij komt dat bedrijvenpark Pannenweg als regionaal bedrijventerrein uitermate geschikt is voor de bedrijven met een grotere ruimtevraag, zoals Herpertz.

Nieuwe bedrijven
Op Pannenweg zijn er veel bouwactiviteiten geweest de afgelopen maanden en deze zijn nog niet afgelopen. Het bedrijf Coomach/Spanpartner groep heeft haar deuren geopend in de eerste week van 2016. Coomach, gespecialiseerd in het verhandelen en verwerken van aluminium snelbouwsystemen, heeft in ongeveer zes maanden een mooi pand gebouwd aan de Aluminiumstraat. Het bedrijf Groba Kaasmachines is sinds januari gevestigd aan de Mangaanstraat, nabij de ingang van het bedrijvenpark.

Bouw begonnen
Naast Coomach zien we ook veel activiteiten voor de bouw van het pand van Rooden, een bedrijf actief op het gebied van aanleg, beheer en onderhoud van alles wat te maken heeft met groen, sport en recreatie. Het gebouw zal medio 2016 gereed en in gebruik zijn. Ook bij Promic presentatiesystemen is de bouw gestart. Het gebouw wordt een zeer mooie landmark van ruim zestien meter hoog, pal aan de snelweg A2. Deze hal zal ook medio 2016 in gebruik genomen worden.