Gemeente Cranendonck

Door een proef die de gemeente Cranendonck deze week is gestart, wordt de volledige dienstverlening binnen het sociale domein van de gemeente behandeld. Dat heeft onder meer tot gevolg dat zo’n 240 inwoners niet naar Valkenswaard hoeven voor een bezoek aan de afdeling Werk en Inkomen.

Waar voorheen vooral werd gekeken naar de meest efficiënte werkwijze, wil de gemeente nu gaan werken aan een meer klantgerichte oplossing. Dat betekent in de praktijk: één gezin, één plan en één regisseur. De lijnen moeten daardoor korter worden. Voorheen was het aanbod versnipperd. In sommige gevallen was een groot aantal professionals actief binnen één gezin.

Drie consulenten van de afdeling Werk en Inkomen doen hun werkzaamheden voortaan vanuit het Cranendonckse gemeentehuis. Ze worden binnen het sociaal team van de gemeente geplaatst. Samen met leden van het sociaal team Wmo en de medewerkers van het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) wordt er naar oplossingen gezocht voor de inwoners. De proef loopt tot december van dit jaar.