Bierboutique

Na een paar jaar met het idee in zijn hoofd gezeten te hebben, opent Frank Custers binnenkort De Bierboutique. In deze bierwinkel aan de Maaspoort in Weert gaat hij naast de bekende merken ook bier van lokale Nederlandse en Belgische brouwerijen verkopen.

“Het wordt een mix van het bekende en onbekende”, zegt eigenaar Frank Custers over het assortiment. Het aanbod is breed en vooral divers. De regio kent een groot aantal lokale brouwerijen. De Weertenaar wil dan ook deze lokale bieren gaan verkopen. “Ik verkoop natuurlijk de bekende biermerken, maar ik vind het juist leuk daar onbekende en nieuwe bieren tussen te zetten.”

Momenteel wordt het pand aan de Maaspoort verbouwd. Custers heeft bewust gekozen zich in die winkelstraat te vestigen. “Het is een actieve straat met veel aanloop”, zegt hij. “Bovendien vind je er ambachtelijke winkels zoals een bakkerij, slagerij en groenteman. Bier is ook een ambachtelijk product en past daar prima bij.”

De winkel richt zich uitsluitend op de verkoop van bier en opent op korte termijn de deuren. Op zijn Facebookpagina maakt hij binnenkort bekend wanneer de precieze datum is.

© Zakenblad Weerterland & Cranendonck / Wesley Hegge

biermanneke2