Keyport 2020 ontbijtsessie Nederweert

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en zorgt ervoor dat je vol energie de dag door kunt. Het economisch samenwerkingsverband Keyport 2020 maakt gebruik van deze wetenschap door samen met deelnemende gemeenten ontbijtsessies te organiseren voor ondernemers. Op donderdag 14 januari was de tafel in het gemeentehuis van Nederweert gedekt.

Na eerdere sessies in Weert, Cranendonck, Leudal en Roerdalen presenteerde Keyport 2020 zich ditmaal op uitnodiging van burgemeester Henk Evers en wethouder Hans Houtman in de B&W-kamer van het gemeentehuis. De burgemeester en wethouder hadden diverse ondernemers uit Nederweert uitgenodigd en voor een uitstekend ontbijt gezorgd. Door de interactieve presentatie kwamen er verschillende concrete vragen naar boven die opgepakt gaan worden door Keyport 2020, in samenwerking met de aanwezigen.

Ondersteunen
Insteek van de ontbijtsessies is telkens om het bedrijfsleven inzicht te geven in de mogelijkheden die Keyport 2020 kent om haar te ondersteunen. Aan de hand van praktische voorbeelden krijgen de deelnemers een beter beeld bij de activiteiten die Keyport 2020 ontplooit om de economische structuur van de regio te verstevigen. Doelstelling is om in alle Keyport 2020-gemeenten dergelijke sessies te organiseren.

Positieve energie
Ook bedrijfscontactfunctionaris Bram Thijssen ziet de voordelen van de sessies: “Door kennis te delen en op een ontspannen manier met elkaar het gesprek aan te gaan, komt enorm veel positieve energie vrij en ontstaan mooie ideeën”. Thijssen wil, samen met Keyport 2020, in de loop van 2016 een vervolg geven aan een ontbijtsessie voor ondernemers.

Financiële middelen
Keyport 2020 faciliteert ondernemers, onderwijs en overheid door verbindingen te leggen, kennis te ontsluiten, financiële middelen ter beschikking te stellen of mee te helpen financiële middelen aan te boren. Allemaal met als doel om de regio duurzaam te versterken. Hebt u een idee, maar weet u niet hoe dit te vertalen naar een business plan? Bent u op zoek naar partners om samen te werken aan een nieuw product? Hebt u behoefte aan kennis, maar weet u niet waar u deze kunt vinden? Keyport 2020 kan ondersteuning bieden.