De Brouwschuur in Tungelroy
Eigenaar Erwin Strijbosch spreekt van ‘een groot succes’.

In enkele uren tijd wist brouwerij De Brouwschuur door middel van crowdfunding een bedrag van 50.000 euro op te halen. Eigenaar Erwin Strijbosch spreekt van ‘een groot succes’. Met het opgehaalde geld financiert de brouwerij uit Tungelroy de verhuizing naar een grotere vestiging Weert.

De crowdfundingcampagne werd afgelopen donderdag gestart. Eigenlijk had Strijbosch maar 30.000 euro nodig. “Dat bedrag werd al snel gehaald”, zegt hij tevreden. “Omdat we ook mensen een kans wilden geven die er niet zo snel bij waren en we wat investeringen naar voren wilden halen, hebben wij het doelbedrag verhoogd.” Ook dat bedrag werd binnen enkele uren gehaald.

Crowdfunding
Strijbosch koos voor crowdfunding in plaats van een klassieke lening bij de bank vanwege de betrokkenheid van de investeerder. “Het is voor hen een stukje beleving. We organiseren bijvoorbeeld proeverijtjes en bieden hen de mogelijkheid voor bedrijfsuitjes. Bovendien krijgen ze een mooi rendement.”

Snelle groei
Met het opgehaald geld gaat de brouwer uit Tungelroy verhuizen naar Weert. De Brouwschuur produceert lokaal speciaalbier. De bieren worden op kleine schaal en ambachtelijke wijze gebrouwen. Het bedrijf dat in 2014 is opgericht, maakt een snelle groei door. Bij verschillende horecagelegenheden in de regio worden de bieren inmiddels verkocht. Maar ook buiten de regio timmert de brouwerij aan de weg: onder meer in Roermond, Tilburg en Amsterdam is het verkrijgbaar in de detailhandel.

Opschalen productie
“De ketels zijn inmiddels te klein geworden”, zegt Strijbosch. Op de nieuwe locatie in Weert wordt de productie opgeschaald van 130 liter naar 1000 liter per brouwsel. Ook gaat De Brouwschuur andere brouwers de mogelijkheid bieden te komen brouwen.

© Zakenblad Weerterland & Cranendonck / Wesley Hegge