Stijging huizenprijzen Midden-Limburg

De huizenprijzen in Midden-Limburg stijgen minder hard dan gemiddeld in Nederland. De huizen in de gemeenten Weert, Nederweert en Leudal kennen een prijsstijging van 3,8 procent. Ook in Cranendonck zijn de huizen gemiddeld iets duurder geworden (0,9 procent). In Roermond, Roerdalen, Maasgouw en Echt-Susteren zijn de huizen juist 2,4 procent gedaald in prijs.

Dat blijkt uit cijfers van RTL Nieuws, die afkomstig zijn van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en gaan over het laatste kwartaal van 2015. Landelijk gezien werden er vorig jaar 21,7 procent meer huizen verkocht dan een jaar eerder. De huizenprijs steeg gemiddeld met 5 procent.

Goed jaar
Afgelopen jaar was dus een erg goed jaar voor de huizensector. Zoals uit de situatie in Midden-Limburg ook naar voren komt, zijn de regionale verschillen nog steeds groot.

“De prijs van de gemiddeld verkochte woning ligt nog bijna 10 procent onder het niveau bij de start van de crisis, maar inmiddels wel 10 procent hoger dan op het dieptepunt”, zegt NVM-voorzitter Ger Hukker. Hij verwacht dat dit jaar het aantal transacties met 8 tot 10 procent gaat stijgen en de gemiddelde verkoopprijs van woningen met 3 tot 4 procent.