Couvert Hotspots Midden-Limburg
Op 12 januari zijn de Couverts Hotspots voor 2016 bekendgemaakt.

Restaurants in de regio Midden-Limburg hebben een groot aandeel in de Couverts Hotspots die vandaag zijn bekendgemaakt. Maar liefst zes van de dertien benoemingen in Limburg gaan naar restaurants in de gemeenten Weert (3), Nederweert (1) en Roermond (2).

De restaurants die een plek in de lijst hebben veroverd zijn de best beoordeelde en de meest populaire restaurants over 2015. Deze lijst is bijzonder omdat gasten in Nederland hebben bepaald wat de beste restaurants zijn voor 2016. Om Couverts Hotspot te worden, moeten restaurants dit jaar minimaal een gemiddeld reviewcijfer van een 8,5 of hoger hebben behaald in 2015.

Hotspots
In Weert behoren drie restaurants tot de Couverts Hotspots: Eetkamer de Oude Schut (Oude Schut), Fiësta (Beekstraat) en Restaurant Genietje (Oelemarkt). In Nederweert heeft Guulke Eten & Drinken (Geenestraat) een benoeming in de wacht gesleept. Restaurant De Ridder van Asenrode (Dorpsstraat in Roermond) en Restaurant Maaszicht (Pastoor Pinckersstraat in Swalmen) zijn ook onderscheiden.

De restaurants die zijn geselecteerd mogen zich één jaar lang Couverts Hotspot van Nederland noemen. De restaurants zijn te herkennen aan de Couverts Hotspot sticker en het officiële Couverts Hotspot certificaat.