Bas Witte Hema Outlet
Bas Witte bij de Hema outlet aan de Langstraat in Weert die woensdag haar deuren opent.

Wie wil profiteren van sterk afgeprijsde Hema-producten moet niet te lang wachten. De tijdelijke outlet winkel aan de Langstraat in Weert die volgende week woensdag om 10.00 uur geopend wordt, sluit over drie maanden weer.

“In de outlet winkel worden producten verkocht uit zeven Hema-filialen in de regio”, zegt Bas Witte, financieel directeur van warenhuis Witte/Hema. Het gaat om de stockvoorraad uit franchisewinkels in Weert, Budel, Nederweert, Veldhoven, Eindhoven (Meerhoven), Reuver en Heeze.

“We hebben het assortiment vernieuwd”, legt Witte uit. “Van het vorige assortiment hebben we echter verschillende producten over. Dat komt mede door de warme winter. Om de resterende producten te kunnen verkopen, hebben we een tijdelijke outlet geopend.”

De producten zijn scherp afgeprijsd en gaan weg met kortingen tot zeventig procent. Alles behalve food ligt in de schappen van de outlet. Witte benadrukt dat de zaken goed gaan. “Jammer van de leegstand in de binnenstad, maar met de Hema gaat het nog steeds goed.”

Momenteel wordt het voormalige pand van de Schoenenreus aan de Langstraat ingericht als outlet. Die zal maximaal drie maanden open blijven. “De kans dat het langer open blijft lijkt me bijzonder klein. Of het moet zo’n groot succes worden dat we het met enige tijd verlengen.”

Outlet