Limburgers meest gastvrij volgens Nederlandse vakantiegangers

De gastvrijheid van de Limburgers wordt door de Nederlandse vakantiegangers landelijk als hoogste beoordeeld. Dat blijkt uit een onderzoek van vakantieparkenwebsite Bungalowparkoverzicht.nl. De 250 ondervraagden beoordelen de hartelijkheid met gemiddeld een 8,6.

In het onderzoek komt Limburg goed uit de bus. Want ook over de Limburgse natuur is men, met een gemiddelde beoordeling van een 9, bijzonder positief. Alleen over de bereikbaarheid zijn de vakantiegangers minder te spreken. Die scoort lager dan het landelijke gemiddelde.

In gastvrijheid en vriendelijkheid loopt Limburg dus landelijk voorop. Ook Noord-Brabanders en Drentenaren staan te boek als zeer vriendelijk. De provincies Gelderland en Zeeland completeren de top vijf.