Overname Confuso Weert

Huupkens IJs heeft koffie- en ijszaak Confuso aan de Beekstraat in Weert overgenomen. Daarmee opent het Weerter familiebedrijf met 75 jaar ervaring in ambachtelijke ijs haar derde filiaal. Op 1 maart opent de nieuwe locatie haar deuren.

“Confuso stond sinds oktober te koop en daar zijn we meteen op ingehaakt”, zegt Gerty Koppen van Huupkens IJs opgetogen. Confuso ging in 2005 open en verkocht sindsdien Italiaanse ijs en koffie. “De winkel heeft een goede ligging aan de Beekstraat, het is een mooi en stijlvol ingericht en ze verkopen mooie producten.”

Aan de inrichting van de zaak verandert voorlopig dan ook niets. Het moet volgens Koppen een combinatie worden van het beste van twee werelden: “Het beste van Huupkens IJs en Confuso komen samen. Dat betekent hoogwaardige producten, ambachtelijke ijs van Huupkens en de Italiaanse koffie van Confuso.”

Het eerste jaar wordt gebruikt om te kijken wat de klanten willen. “Het beste is eerst te ondervinden hoe het is, daarna willen we er de Huupkens-touch aan geven”, zegt Koppen.

Door de overname heeft het Weerter bedrijf voortaan drie filialen. Aan de Biest en Beekstraat in Weert (op termijn sluit de vestiging aan de Nieuwe Markt) en in Heythuysen. Op 1 maart gaat Huupkens IJs open.

© Zakenblad / Wesley Hegge