Wijnhuis Weert
Ingrid Crijns

Ingrid Crijns-van Summeren is sinds 1 april 2014 het nieuwe én vertrouwde gezicht van Wijnhuis Weert. Ze treedt hiermee in de voetsporen van haar vader Rien van Summeren (die Wijnhuis Weert in 1969 oprichtte) en haar broer Jeroen. “Iets wat ik altijd gewild heb”, aldus Ingrid. “Ik vind het geweldig om de liefde voor dit natuurproduct over te kunnen brengen aan de klanten.”

Ingrid Crijns-van SummerenIngrid Crijns-van Summeren (48)

Getrouwd met Leon Crijns (49), Implementatie- en Contractmanager Strukton.
“Hij staat 100% achter me en helpt waar nodig en mogelijk.”
Moeder van Youri (18), Tim (16) en Sem (13).
Opgeleid tot supermarktmanager
Was 7 jaar assistent-bedrijfsleider in de levensmiddelenbranche.
Sinds 1997 parttime werkzaam in het familiebedrijf.

 

 

Rien van Summeren is een bekende naam in de Nederlandse wijnwereld. Hij was o.a. agent van Weinkellerei Peter Mertes en het Toscaanse wijnhuis Castelgreve. In de topjaren van de Duitse wijn importeerde hij meer dan 10 miljoen flessen per jaar. In de jaren negentig kwam hij in contact met Leen Diterwich met wie hij in 1994 “De Wijnproevers” oprichtte. Elk jaar stond hij op diverse wijnbeurzen in Europa. Hierdoor heeft hij, samen met Leen Diterwich veel contacten kunnen leggen met buitenlandse wijnhuizen.

De Wijnproevers
De Wijnproevers is een organisatie van 40 zelfstandige slijterijen. Ze heeft geen overhead of duur kantoorpand. De bestuursleden van De Wijnproevers reizen op eigen kosten naar chateaus in de diverse landen en proeven daar uitgebreid, voordat ze de wijnen in hun assortiment aanbieden. Met hun inkoopkracht en kennis zijn ze in staat de beste wijnen te selecteren tegen een scherpe prijs. Gezamenlijk geven ze vier keer per jaar de Wijnwijzer uit waarin ze o.a. hun wijntrouvailles uit Europa en de Nieuwe Wereld presenteren.

Open voor een goed glas wijn
Er worden op vele plekken tegenwoordig mooie wijnen gemaakt. Aanvankelijk dronken klanten veelal Franse wijnen, maar tegenwoordig heffen we het meest Italiaanse. Wijnhuis Weert beschikt daarom over een ruime keuze Italiaanse kwaliteitswijnen. Daarnaast ook een ruim assortiment van mooie wijnen uit Europese landen en de nieuwe Wijnwereld. “Prijs speelt een rol, maar de consument staat open voor een goed glas wijn, dat merken we wel.”

Paul Mas
Een vinoloog, vinologen in opleiding en diverse wijncertificaten zorgen ervoor dat alle medewerkers bij Wijnhuis Weert u een eerlijk en deskundig wijnadvies kunnen geven. Voor een gezellige borrel thuis, een zakenborrel of voor een heerlijk diner waarbij u passende wijnen wilt schenken. “We hebben de ambitie om een goede service te verlenen en onze klanten het vertrouwen te bieden dat zij een heerlijke wijn tegen een goede prijs krijgen.” Vader Van Summeren kijkt op de achtergrond nog mee om die ambities te realiseren. “46 jaar ervaring laat je niet zomaar varen.”

Gedistilleerd en speciaalbieren
Naast een uitgebreid assortiment aan kwaliteitswijnen vindt u bij Wijnhuis Weert een ruime keuze aan smakelijke relatiegeschenken, gedistilleerd en speciaalbieren. Vooral hoppige speciaalbieren zijn enorm in trek. Bij Wijnhuis Weert kunt u terecht voor veel speciaalbieren van Nederlandse en buitenlandse brouwerijen.

www.wijnhuisweert.nl