Bonten advies + Jongen Financieel
Rob Jongen en Rolf Bonten

Na een loopbaan bij diverse grotere accountantskantoren startte Rolf Bonten (47) tien jaar geleden zijn eigen administratiekantoor. De kiem die op een bescheiden kantoortje werd gelegd, is uitgegroeid tot een volwassen, bevlogen financiële dienstverlener voor het MKB en particulieren. Tien medewerkers staan u dagelijks met raad en daad terzijde. Van salarisadministratie en volledige jaaraangifte tot estate planning en bedrijfsherstructurering.

Precies een jaar na de start trad Rob Jongen (36) in dienst bij Bonten Administratie, belastingen & advies (Bonten Advies). In 2010 werd hij compagnon bij deze vennootschap en werd daarnaast, door Rob en Rolf, Jongen Financieel opgericht. “Na de HEAO heb ik voor een regionaal werkend accountantskantoor gewerkt en een jaar in het bedrijfsleven. Rolf polste of ik interesse had om de gestage groei van zijn bedrijf mede vorm te geven. Voor mij was dat een logische stap. Bovendien kun je familie niet weigeren”, lacht de gecertificeerd financieel planner, tevens achterneef van Rolf.

Korte lijnen
Bonten advies + Jongen Financieel richt zich op de MKB-ondernemer en particulieren. Ruim 90 procent van de cliënten is gevestigd binnen een straal van 20 kilometer. “Wij zijn sterk verankerd in de regio. De lijnen zijn kort, wij kennen onze klanten en de lokale markt. Niet alleen zakelijk, maar ook maatschappelijk staan wij en onze medewerkers midden in de samenleving. Dat biedt het voordeel dat wij in staat zijn partijen binnen onze eigen netwerken met elkaar te verbinden”, verklaart Rolf Bonten. “We hebben een persoonlijke aanpak en denken proactief mee.”

Bescheiden maar deskundig
De combinatie van jarenlange ervaring en het werken bij enkele accountantskantoren in loon-dienst zorgt ervoor dat de allround advisering van Bonten advies + Jongen Financieel op goed niveau is. “Maar met de tarieven die passend zijn voor een administratiekantoor”, licht Rolf Bonten toe.

Om de kennis voortdurend op peil te houden wordt het kantoor wekelijks minimaal een dag ondersteund door een fiscalist. En wordt tweewekelijks vaktechnisch overleg gehouden, waarin actuele cases en nieuwe wet- en regelgeving intern voorbereid worden. Ook via speciale studiedagen met externe deskundigen blijven de adviseurs up-to-date.

Bonten administratie, belastingen & advies + Jongen Financieel

• Verzorgt financiële administraties op kantoor en op locatie
• Stelt de jaarrekening samen en wikkelt de fiscale aangiften af
• Biedt professionele ondersteuning zoals begeleiding bij de start van een onderneming van het idee naar ondernemingsplan tot de financieringsaanvraag
• Biedt bedrijfsorganisatorische ondersteuning
• Implementeert Management Informatie Systemen – MIS
• Verzorgt loonadministraties, personeelsmanagement en opleidingen
• Verzorgt interim-opdrachten

Vertrouwd
Bonten advies + Jongen Financieel is aangesloten bij én gecertificeerd door de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB), een garantie voor deskundigheid en een goede organisatie. In samenwerking met de Belastingdienst past het kantoor zogenaamd horizontaal toezicht toe voor een groot deel van zijn klanten. Een werkwijze gebaseerd op vertrouwen. “De MKB’er beschikt hierdoor sneller over zijn definitieve aanslag en heeft dus eerder zekerheid over zijn cijfers. Bovendien kun je voor je klanten vooroverleg plegen met de Belastingdienst en voert zij minder controles uit. Dat geeft de ondernemer rust.”

Nieuwe strategieën
De economische situatie in deze wereld is in de laatste tien jaar drastisch veranderd. Kenmerkte de periode van 2006 tot 2009 zich vooral door vele succesvolle start ups, groeiende bedrijven en banken die ruime kredieten verstrekten, de periode daarna stond bij menig bedrijf in het teken van krimp en overleven. “De driehoek ondernemer, adviseur en bankier is onder druk komen staan, de advisering is aan strakkere regels gebonden”, licht Rolf Bonten toe. “Wij bedenken proactief nieuwe strategieën om de klant te helpen. Crowd funding past daar bijvoorbeeld bij. Een netwerk van lokale ondernemers cq financiers helpt startende ondernemers met een goed plan graag vooruit. Ook daarin bieden wij de helpende hand.”

Naast Bonten advies treedt Jongen Financieel op als partner die u projectmatig begeleidt en ondersteunt bij o.a. de financiële herstructurering van uw bedrijfsorganisatie en de implementatie van Management Informatie Systemen. “Noem ons een bedrijvendokter die een organisatie helpt gezond te maken”, legt Rob Jongen uit. “Het spreekt voor zich dat Bonten advies en Jongen Financieel elkaar daarbij versterken.”

www.bonten-advies.nl