HG Industrial: voor het besturen en regelen van machines en schakelen van complexe, maar ook eenvoudige systemen.
Marcel van Deursen

HG Industrial BV, onderdeel van Hotraco Group, is een gerenommeerde toeleverancier van machinebesturingen en schakel- en verdeelinrichtingen voor industriële productiebedrijven, E-installateurs en groothandel. Een echte total solutions partner.

“Besturingstechniek wordt steeds complexer. Software maakt een steeds belangrijker deel uit van projecten. Daarom denken wij graag in een vroeg stadium al mee met machinebouwers om tot de beste en meest efficiënte machines en concepten te komen”, verklaart Marcel van Deursen. De Weertenaar is elektrotechnicus en account manager van HG Industrial.”

Op maat gemaakt
“HG Industrial ontwerpt en produceert op maat gemaakte oplossingen en concepten op het gebied van technische automatisering, het besturen en schakelen van processen en machines voor eenvoudige én complexe systemen. HG Industrial ondersteunt u van A tot Z: het ontwerpen van elektroschema’s, projectmanagement, installatiewerk, het schrijven van de software tot inbedrijfstelling in binnen- en buitenland.”

Kenmerkend voor de aanpak van HG Industrial zijn meedenken met het productieproces, de strakke planning, gunstige prijzen en het leveren van producten en oplossingen die voldoen aan de verwachting van de opdrachtgever. “We zijn een betrouwbare partner, denken mee en zijn wendbaar”, aldus Van Deursen. “We kunnen – ook tijdens lopende projecten- snel en efficiënt meebewegen met de wensen en het voortschrijdend inzicht van de klant.”

Wij begrijpen uw uitdagingen
Meedenkers en adviseurs op en top. Dat zijn de specialisten van HG Industrial. Bijvoorbeeld door u uitgebreid en goed te informeren over energiezuinig produceren, door voor u de veiligheidsoplossingen door te rekenen op het gebied van machineveiligheid.
Of het gebruiksvriendelijk programmeren van touchscreen schermen voor uw operators. “We denken mee in breed technische zin, begrijpen wat technische problemen, uitdagingen en hedendaagse tijdsdruk van de klant zijn, denken mee in sensoriek of het opzetten van een systeemconfiguratie. Maar we kijken ook mee in financiële zin, zodat oplossingen realistisch blijven”, legt Van Deursen uit.

Korte lijnen
HG Industrial heeft een team van circa 35 engineers, programmeurs en monteurs achter zich staan om de wensen van de klant op maat te realiseren. “De industrie vraagt om snelle reactietijden. Met ons multidisciplinaire team zijn we in staat snel te reageren, te bouwen en (op) te leveren. Onze organisatie is daarop aangepast. De lijnen zijn kort”, aldus Van Deursen. “En we kunnen op elkaar vertrouwen.”

U blijft in bedrijf!
HG Industrial is klaar voor de Smart Industry 4.0. Besturingsinstallaties kunnen worden voorzien van de modernste technologische snufjes en internettoepassingen. Door gebruik te maken van breed verkrijgbare standaard componenten van bewezen fabrikanten garandeert HG Industrial de continuïteit van uw productieproces. Van Deursen: “Elke minuut die een machine stilstaat, is zonde van het geld. Om de continuïteit te behouden, zijn wij flexibel in het ombouwen van een machine. Bijvoorbeeld tijdens vakanties of in het weekend. Of we vliegen een project met meerdere mensen aan, zodat de aanpassing of ombouw zo snel mogelijk gerealiseerd wordt.”

HG Industrial the system creators 
HG Industrial is partner in business in o.a. de food industrie, handlingindustrie, recycling (bijv. van bouwmaterialen en rubber), agrofood en automotive industrie. Het projectenbureau biedt zijn klanten zekerheid én volledige ontzorging rondom Technische Automatisering.
Door een verregaande en diepgaande persoonlijke relatie is HG Industrial in staat om een completer en meer op maat gesneden product te leveren.

HG Industrial maakt deel uit van de Hotraco Group, een van de wereldleiders op het gebied van klimaatbeheersing en regelsystemen.

www.hg-industrial.nl