Familiebedrijf Kessels Wegenbouw en Bestratingen in Ospel is failliet. Bij de firma, een halve eeuw geleden opgericht, verliezen zo’n dertig medewerkers hun baan.
Het faillissement heeft betrekking op drie onderdelen van het moederbedrijf.

Een daarvan is Kessels Wegenbouw en Bestratingen; een bv waarin het personeel is ondergebracht. Daarnaast is het bankroet uitgesproken over de financiële holdings Kessels Groep BV en Mechel BV. Directeur Martin Kessels (47) leidt het bedrijf vanuit een andere vennootschap. Die valt buiten het door de Rechtbank Limburg uitgesproken faillissement. Curator Van Brink, die de mogelijkheden zal onderzoeken voor een overname en doorstart, was vrijdag niet in de gelegenheid om een nadere toelichting te geven.

Financiële problemen
Wegenbouwer Kessels worstelt al langere tijd met financiële problemen. Het moederbedrijf kende in 2013 reeds een negatief eigen vermogen van ruim 700.000 euro, zo blijkt uit cijfers. Het bedrijf is momenteel betrokken bij diverse projecten in meerdere gemeenten. Wat de gevolgen van het faillissement daarvoor zijn is nog ongewis. Kessels Wegenbouw en Bestratingen was dit jaar onder meer betrokken bij projecten (pleinen en straten) in Roermond, Maasbree, Weert, Broekhuizen en Stein.