Patricia & Jan Marrees van Restaurant Bretelli
Patricia & Jan Marrees van Restaurant Bretelli

Na Lekker, Gault&Millau en de Bib Gourmands, presenteerde Michelin vandaag de Nederlandse hotel- en restaurantgids voor 2016. Het DeLaMar-theater in Amsterdam ontving van 10.00 tot 14.00 uur een groot deel van de culinaire top van Nederland. Er werd bekend gemaakt welke restaurants een ster erbij krijgen of er een moeten inleveren

Wederom succes voor Jan & Patricia Marrees van het Weerter Restaurant Bretelli, aan de Hoogstraat in Weert. Zij hebben vandaag voor het tiende jaar op rij een Michelinster in ontvangst mogen nemen. Wat ons betreft had Bretelli al lang een tweede ster verdient. Die eer was helaas alleen voor //  ‘De Groene Lantaarn’ uit Zeewolde weggelegd.

Onlangs introduceerde Patron Cuisinier Jan Marrees het concept Bretelli Kerststerrendiner bij u thuis.Thuis Kerstmis vieren en toch genieten van een sterrendiner? Dat kan! In een handomdraai. Een beetje van u en veel van Bretelli. Bretteli bereidt namelijk 5 heerlijke gerechten voor die u – door onze uitgebreide beschrijving – eenvoudig en in weinig tijd op tafel zet. Zo eenvoudig kan een Kerststerrendiner bij u thuis zijn.

Michelin in de omgeving
Een eerste ster voor het in Eindhovens gevestigde restaurant Zarzo.. Ook Edwin Soumang van Restaurant One (gevestigd in de voormalige ECI fabriek) in Roermond behield de Michelin Ster. Twee Michelin sterren blijven weggelegd voor Soenil Bahadoer van restaurant ‘De Lindenhof’ in Nuenen.