kantoor Rumal in Nederweert
kantoor Rumal in Nederweert

Op 20 november werden RUMAL en Black Bear Carbon uit Nederweert door gouverneur Theo Bovens uitgeroepen tot één van de drie winnaars van de InnovAward 2015. Deze bekendmaking en de overhandiging van de cheque van € 30.000,=, verbonden aan de prijs, vond plaats in de Villa Flora op de Brightlands Campus Greenport Venlo. Er waren negentien Limburgse bedrijven genomineerd uit in totaal 75 inzendingen.

De partners RUMAL en Black Bear Carbon uit Nederweert ontvangen een InnovAward 2015 omdat ze er in zijn geslaagd carbon black (zwartsel) terug te winnen uit oude autobanden en wel op een zodanige wijze dat dit product weer als grondstof kan dienen voor tal van industriële hoogwaardige toepassingen in nieuwe autobanden, rubber en verf. De jury is vooral onder de indruk van de economische spin off voor de Limburgse economie.

Naast RUMAL en Black Bear Carbon wonnen Applied Biomedical Systems in Maastricht en Twan Heetkamp Trailers B.V. in Venlo. Applied Biomedical Systems ontwikkelde onder de projectnaam MyDiapatch een intelligente diagnostische pleister om hartafwijkingen snel te ontdekken. Twan Heetkamp Trailers kreeg de award voor het project The new cool waarbij het bedrijf er in is geslaagd een koelvrachtwagen te ontwikkelen waarvan de stille koelmotor geen diesel verbruikt maar volledig elektrisch werkt.

De InnovAward is een innovatieprijs van Limburg & Co, een provinciaal initiatief om vindingrijke ondernemers in het midden- en kleinbedrijf te stimuleren. ,,Door Limburg & Co hebben we in Limburg een netwerk opgebouwd van innovatieve bedrijven. De bedrijven die genomineerd worden voor de InnovAward springen er uit. Zij zijn het neusje van de zalm op innovatiegebied.” zegt gouverneur Bovens.

Bekijk hier het filmpje over hoogwaardig carbon black