In de eerste helft van 2016 start Het Rosvelt Onroerende Zaken B.V. met de bouw van het al langer geplande hotel op een locatie in het kwadrant Randweg-West in Nederweert. In de afgelopen jaren verrezen hier al een casino, een bowlingcentrum en een fastfoodrestaurant. Binnenkort gaan ook de deuren open van een wereldrestaurant dat plaats biedt aan 500 bezoekers. De gemeente Nederweert is verheugd met de komst van het nieuwe hotel op deze leisure locatie.

Gemeente Nederweert en gemeente Weert sloten in 2006 een convenant voor de ontwikkeling van Stadspoort: de vier kwadranten van de (bedrijven)terreinen direct aan de A2, ter hoogte van de afslag Nederweert. In dit convenant is opgenomen dat de drie kwadranten Pannenweg (Nederweert), Kampershoek (Weert) en Kampershoek 2.0 (Weert) ontwikkeld gaan worden als bedrijventerreinen en dat in het kwadrant Randweg-West (Nederweert) ontwikkelingen plaatsvinden in het kader van leisure.

Op basis van deze afspraken heeft Het Rosvelt Onroerende Zaken B.V. grond verworven in het kwadrant Randweg-West om er een hotel te vestigen. Planologisch zijn hiervoor alle procedures doorlopen en in 2011 is door de gemeente Nederweert een bouwvergunning verleend voor de realisatie van het hotel inclusief andere leisure functies.

De gemeente Nederweert is verheugd dat in navolging van de al gerealiseerde leisure functies eindelijk gestart kan gaan worden met de bouw van het hotel. De regio heeft behoefte aan de uitbreiding van hotelcapaciteit. Deze extra capaciteit was enkele jaren geleden al gepland in Nederweert, maar vanwege marktomstandigheden kon niet eerder worden overgegaan tot realisatie.

De bouw van het hotel zorgt voor extra werkgelegenheid en kan een verdere impuls geven aan de ontwikkeling van de leisure kwadrant. Ook de bedrijventerreinen Bedrijvenpark Pannenweg en Kampershoek 2.0 zullen hiervan profiteren.