China Center Zaanstad BV en het college van B&W van gemeente Weert hebben een intentieovereenkomst ondertekend voor een hotel met zo’n 150 kamers op de zichtlocatie van kantorenpark Centrum Noord. Dat is de hoek Eindhovenseweg-Suffolkweg. Het hotel wordt een eyecatcher op deze strategische plek bij de toegangspoort van het centrum van Weert. Wethouder Frans van Eersel: “Dit zorgt voor extra uitstraling, wat een positief effect heeft op de stad en de regio Keyport/Brainport. Zaken doen met China is een weg van lange adem, doorzetten en volhouden. Veel energie aan de voorzijde heeft nu tot deze intentieovereenkomst geleid.” Dit hotel is, na twee hotels in de regio Amsterdam, het derde dat in Nederland gerealiseerd gaat worden door China Center Zaanstad BV.

Het hotel moet zorgen voor een markante invulling van deze plek bij de stadsbrug. Dit is een uitdrukkelijke wens van de gemeente. Naast een hotel-restaurant maakt op de zichtlocatie van Centrum Noord een aantal aanvullende functies onderdeel uit van het concept. Hierbij wordt gedacht aan een nachtclub, wellness, beautysalon, souvenirshop en een hal voor behendigheidsspelen (bij voorkeur casino).

Hotel richt zich op Aziatische markt
Het college van B&W is enthousiast over de hotelontwikkeling door China Center Zaanstad BV. Dat Weert gunstig is gelegen, blijkt uit het feit dat China Center Zaanstad BV haar keuze op Weert heeft laten vallen. Zij zien dit als een brugfunctie tussen Weert en Amsterdam/Schiphol. Belangrijk is de geografische ligging aan de A2, Intercitystation en kort bij internationale vliegvelden. Een nieuw hotel biedt kansen voor de werkgelegenheid in de regio Weert.
Volgens de hotelexploitant richt het concept van China Center Zaanstad BV zich op de Aziatische markt. Zo creëert het concept voornamelijk haar eigen markt en voegt daarmee belangrijke waarde toe aan de stad Weert en haar regio. Wethouder Van Eersel: “In eerste instantie richt men zich op Aziatische toeristen die Weert als vertrekbasis zien voor de start en vervolg van hun Europese tour, maar ook wordt gedacht aan short stay verblijf voor Aziatische studenten die in Maastricht of Eindhoven studeren of stages lopen.”

Uitwerken van de plannen
Het huidige bestemmingsplan staat op deze plek momenteel de bouw van een kantoor toe. Er is dus een bestemmingsplanwijziging nodig om de gewenste nieuwe functies mogelijk te maken. Nu de intentieovereenkomst is gesloten, kan China Center Zaanstad BV haar plannen verder uitwerken. De gemeente maakt een ontwerpbestemmingsplan. Het tijdpad hiervan wordt nu samen uitgewerkt. Zodra de plannen gereed zijn, is er uiteraard ruimte voor inspraak.

Aanvulling op bestaand hotelaanbod
Begin dit jaar werd onder invloed van de aantrekkende economie duidelijk dat Weert een interessante stad is voor de vestiging van een hotel voor zowel de zakelijke als de vrijetijdsmarkt. Diverse initiatiefnemers hebben zich afgelopen voorjaar bij de gemeente Weert gemeld en hun plannen toegelicht. China Center Zaanstad BV is naast Van der Valk, de tweede partij waarmee de gemeente een overeenkomst sluit. Beide concepten bedienen een specifieke doelgroep en zijn aanvullend op de reeds bestaande voorraad hotelkamers.