Een opbrengst van € 46.394,- in de strijd tegen kanker

SAMEN hebben we kanker, SAMEN hebben we 24 uur gelopen voor kanker. En ook stil gestaan bij kanker. Het zorgde voor verbondenheid. We kijken we terug op een prachtig evenement met een fantastische opbrengt van € 46.394,-. Dankzij de vele sponsoren in natura is dat bedrag  eigenlijk nog veel groter. De opbrengst is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker en voor het Toon Hermans Huis in Weert.

1.300 deelnemers waren aanwezig bij deze wandel- en hardloopestafette van 24 uur op de atletiekbaan van AV Weert. 102 survivors met hun begeleider die meeliepen en/of in de watten werden gelegd, hebben de hoop laten zien.  Er waren tranen maar ook heel veel prachtige momenten zoals de Openingsceremonie en de Kaarsenceremonie op zaterdagavond om 23.00 uur met 2.500 kaarsenzakken voorzien van een persoonlijke boodschap. Maarten van der Weijden heeft een onvergetelijke indruk gemaakt met zijn verhaal. Net als de indrukwekkende verhalen van een survivor, Wendy Overklift en de familie van Lilian Lamerikx-Bouten. Tijdens  de Slotceremonie werd in het bijzijn van velen de opbrengst bekend gemaakt.  Vele artiesten verzorgden tijdens de SamenLoop belangeloos optredens, 240 vrijwilligers hebben zich uit de naad gewerkt.

Het was de eerste SamenLoop voor Hoop in Weert en volgens een trotse burgemeester Heijmans wordt het een traditie in de gemeente Weert.  De SamenLoop heeft voor veel verbondenheid gezorgd en velen moed gegeven om de strijd aan te gaan tegen kanker.

Voor een foto-impressie zie www.samenloopvoorhoop.nl/weert