IJsbaan in de voormalige Franciscus kerk Weert, foto Dion Huiberts
IJsbaan in de voormalige Franciscus kerk Weert, foto Dion Huiberts

Voor de tweede keer organiseert Stichting IJsbaan Franciscus Huis Weert een overdekte ijsbaan in de voormalige Franciscuskerk (nu Franciscus Huis Weert). Op zondag 6 december gaat de ijsbaan weer open.

Stichting IJsbaan Franciscus Huis Weert heeft tot doel het jaarlijks organiseren van een ijsbaan in het Franciscus Huis in Weert. Daarmee wordt de mogelijkheid geboden tot ontmoeting en samenzijn en tevens de mogelijkheid om te schaatsen in de wintertijd van ’s ochtens tot ’s avonds in een aangename winterse ambiance. De stichting biedt hiermee maatschappelijke organisaties die actief zijn in en om de wijk De Biest in Weert een plaats om verbindingen te maken op en rondom de indoor ijsbaan in een voormalige kerk.

Op zondag 6 december is het dan zover. Vanaf 15.30 uur is de ijsbaan voor het eerst geopend voor het publiek. Daarna is het Franciscus Huis en de ijsbaan aan de Biest dagelijks geopend van 9.00 uur tot 21.00 uur tot en met 3 januari 2016. Kijk vanaf 14 november 2015 voor de precieze openingstijden en de openstelling (blokken) van de ijsbaan op www.franciscushuisweert.nl en www.wintersweert.nl

Het Franciscus Huis is feestelijk aangekleed in kerstsfeer. Op het podium is een zitgedeelte ingericht waar u kunt genieten van het schaatsplezier en een hapje en drankje kunt nuttigen. Er worden onder andere warme chocomel, erwtensoep en wafels geserveerd.