panoramarijtuig
Het enige nog rijdende panoramarijtuig van het Panorama Rail in Nederland

Op zondag 11 oktober is het dan zover. Die dag rijdt er exclusief vanuit Weert een trein rechtstreeks naar Antwerpen. Met recht een historische reis! Ontegenzeggelijk is Antje van de Statie vrijwel onlosmakelijk met het spoor verbonden. Vandaar dat het niet vreemd is dat dit initiatief door Antje van de Statie wordt ontplooid. De Antje Express loopt vooruit op de eventuele her ingebruikname van het tracé. Dat maakt deze trip nóg interessanter en historischer. Een múst om erbij te zijn! En dat kan.

Waan u in het begin van de vorige eeuw en reis met ons mee op een unieke trip naar Antwerpen. Een exclusieve treinreis over het historische traject Weert-Hamont-Antwerpen. Laat u in de watten leggen en geniet van een culinaire brunch op sterniveau.

Al jaren wordt gesproken om het spoortraject Weert-Hamont-Antwerpen-Parijs te reactiveren. Spoorlijn 19 verbindt Mol met Neerpelt en zo verder via Hamont met de Nederlandse grens richting Weert. De 31,7 km lange spoorlijn werd geopend op 5 juni 1879 door de spoorwegmaatschappij Grand Central Belge. In 1948 werd de lijn op enkelspoor gebracht. Op 4 oktober 1953 werd de lijn gesloten voor reizigersverkeer.

De reis is een unieke gebeurtenis waarbij oude tijden herleven. De historische route voert voor een deel door Het Land van Antje, langs pittoreske plaatsjes met deels nog oude stationnetjes. De trein heeft drie wagons en een locomotief. Twee treinstellen (elk 30 zitplaatsen) met daartussen een zogenaamd panoramatreinstel (48 zitplaatsen) met een glazen dak. De afgelopen maanden werd er hard gewerkt aan de restauratie van deze trein uit de jaren zestig van Railpromo BV. Het exterieur van het panoramarijtuig behield zijn traditionele blauw-witte kleur en vanbinnen kreeg het de klassieke uitstraling van weleer. Parket op de vloer, warme bronstinten op de wanden en glanzende lak voor de houten tafels en stoelen met crèmekleurige bekleding

U wordt gedurende deze historische trip volledig in de watten gelegd en het zal u aan niets ontbreken. U wordt in Brasserie-Hotel Antje van de Statie om 10.30 uur ontvangen met koffie en, hoe kan het ook anders, een authentiek Weerter vlaaitje. Gedurende de heenreis naar Antwerpen zal sterrenchef Jan Marrees samen met chefkok Remco Peeters van brasserie-hotel Antje van de Statie u een aantal sterwaardige hapjes serveren, samengesteld uit producten van Het Land van Antje. Aangekomen in Antwerpen zult u onder begeleiding een verrassende stadswandeling maken waarbij u verhalen hoort van wat er zich gedurende enkele eeuwen achter de fraaie gevels van de prachtige patriciërs- en koopmanshuizen in Antwerpen heeft afgespeeld. De Weertenaren kende Antwerpen vanwege de handelscontacten. Het Weerter wolambacht had een eigen lakenhal, De Stad Weert. Thans onderdeel van het Jordaenshuis. Op de terugreis naar Weert kunt u genieten van wederom sterwaardige hapjes. Kortom, een exclusieve, unieke en historische reis die u niet mag missen.

Een plaats in de historische Antje Express kost € 195,- reserveren.
Ben er snel bij, want het nog beschikbare aantal plaatsen is beperkt.

11.22 v. Weert
11.52 a. Hamont
11.55 v. Hamont
13.19 a. Antwerpen-Centraal

16.43 v. Antwerpen-Centraal
18.01 a. Hamont
18.04 v. Hamont
18.33 a. Weert

Een initiatief van Antje van de Statie®