Karsart
Karsart

(Henk van Os)
Op mijn atelier zijn TIEN nieuwe rondo’s-in-de-maak (op doek!) te kijk, alsook werken uit het verleden met naar mijn idee “aziatische” inslag.

Maar klapstuk is natuurlijk de expositie “Jong Karton” in de nabij gelegen Boostenzalen:
De prachtige tentoonstelling daar is een samenwerkingsproject tussen Kunstcentrumkunstenaars en leerlingen van het College. “Het thema was “think out of the box” (letterlijk), in karton, EN in KLEUR.

Na bijna 10 weken intensief en enthousiast werken is op zondag 4 oktober de apotheose.
Er zweven al statige zwanen door de lucht; er zwerft een groot goudsblok, ter ere van Mozart, door de ruimte; je krijgt  een uitgebreid cubistisch exposé over een (kartonnen) stilleven te zien; voor wie durft, hebben wij een klein maar fijn stilte-kamertje waar “anders gedacht” kan worden; het Petroushka-theatertje (Strawinsky, jaja!) is helemaal af; en er is zelfs een Kortjakje die haar vele gezichten laat zien!

Ergo, veel om te beleven; veel moois om “het innerlijk reservoir van troost en hoop” mee aan te vullen…

De Kunsthal, mijn atelier, dat van Bernard Visser, en de ruimte van het Kunstcentrum in de Lichtenberg zijn open van 11.00 tot 17.00; de Boostenzaal van 13.00 tot 17.00. (Deze laatste is de volgende twee zondagen 11 en 18 oktober ook nog geopend.)
In alle gevallen is de toegang gratis.

Wees welkom!

ps: nog steeds te gast en te koop! op het atelier: dat schitterende en blijvend intrigerende fotowerk “Z.T” van Wouter van Buuren (gemaakt uit honderden foto’s genomen vanaf de St. Martinustoren te Weert), een waar huzarenstuk!
pps: Het China-offensief is nog steeds gaande, in de Art Issues Gallery, Beekstraat en nog op 3 en 4 oktober te zien.

Karsart Open Atelier Zondag 4 Oktober, 11:00 tot 17:00 uur, IJzerenmanweg 5a, Weert.