Laat uw ondernemersambities landen op Bedrijventerrein Airpark

Bedrijventerrein Airpark Cranendonck biedt ondernemers optimale kansen om hun vleugels uit te slaan. In een groene omgeving krijgen ondernemers alle ruimte om hun plannen te realiseren. Airpark is het jongste bedrijventerrein van de Zuidoost-Brabantse gemeente Cranendonck en vanuit alle richtingen moeiteloos bereikbaar. Ook kent Cranendonck een zeer gunstig werk- en woonklimaat. Dit alles maakt Airpark Cranendonck tot een unieke vestigingslocatie! 

Bedrijventerrein Airpark is uitstekend bereikbaar over weg, water, spoor en via de lucht. In een mum van tijd bent u bij de A2, de internationale verkeersader waarmee u een snelle verbinding met de rest van ons land en Europa binnen handbereik heeft. Zelfs een luchtverbinding behoort dankzij Kempen Airport tot de mogelijkheden. Op het bedrijventerrein zijn de wegen verder optimaal ingericht voor soepele aan- en afvoer.

Airpark is één van de vijf bedrijventerreinen in Cranendonck. Met circa 80 bedrijven kent het bedrijventerrein Airpark een regionale uitstraling.

Brainport & Keyport2020
Door de unieke positie van Cranendonck als grensgemeente is er het voordeel om zich zowel op Brabant, Limburg als België te focussen en de schakel te zijn in deze sterke economische regio. Met in totaal vijf bedrijventerreinen, circa 1.930 gevestigde bedrijven en ongeveer 9.000 arbeids-plaatsen is Cranendonck een actieve economische gemeente en ziet zij het belang van het creëren van een goed vestigings- en ondernemersklimaat.

Zuidoost-Brabant is 1.460 km2 groot, telt 21 gemeenten met in totaal ruim 700.000 inwoners en heeft alleen in de Brabantse Kempen al meer dan 2.000 hectare natuurgebied. Een belangrijk kenmerk van deze regio is het cluster ‘mechatronica’ en de hightech industrie met Eindhoven als centrum: het kloppend hart van Brainport. De meeste technologiebedrijven en onderzoeksinstituten bevinden zich in een straal van 40 kilometer rond Eindhoven. Deze sector neemt een omvangrijk deel van de R&D-uitgaven (Research & Development) in Nederland voor zijn rekening en vormt een belangrijk innovatief vliegwiel voor het hele gebied, dus ook voor Cranendonck.

Een aanzienlijk deel van de totale omzet in deze regio is afkomstig uit export. In de regio is 63% van de omzet in de industrie afkomstig uit het buitenland, landelijk is dit 45%. Een internationaal georiënteerde regio dus!

Cranendonck biedt daarnaast nog een specialisatie aan in het aanbod van Brabant, zinkfabriek Nyrstar en de plannen om dit bedrijf met circa 100 hectare uit te breiden tot een duurzame campus voor metaalgerelateerde bedrijven.

Keyport 2020 is de samenwerking tussen acht gemeenten: Cranendonck, Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert. Binnen Keyport 2020 werken de gemeenten samen met ondernemers en onderwijs- en kennisinstellingen. Deze partijen slaan de handen ineen om de economische structuur van de regio duurzaam te versterken en het vestigingsklimaat te verbeteren onder één noemer: Keyport 2020.

Unieke kansen: kavels te koop!
Inmiddels is ruim 40 hectare op bedrijventerrein Airpark verkocht. Er zijn nog enkele bedrijfskavels te koop. Dit ruim en groen opgezette bedrijventerrein biedt ruimte voor bedrijven uit milieucategorie 2, 3.1 en 3.2 (in overleg kan hiervan worden afgeweken). Het digitale bestemmingsplan met daarin meer informatie over de gebruiks- en bebouwings mogelijkheden is in te zien via: 1706.ropubliceer.nl

Maatwerk & flexibiliteit
De verkaveling van bedrijventerrein Airpark is maatwerk en biedt qua oppervlakte flexibiliteit. Bouwpercelen zijn verkrijgbaar vanaf 1.500 m². De verschillende kavels hebben een variabele dieptemaat en variëren tussen 58 en 100 meter. De frontbreedte is afhankelijk van de oppervlakte. Samen met de ondernemer wordt de beste plek voor het bedrijf geselecteerd.

Interesse om uw bedrijf te vestigen op Airpark? De bedrijvencontactfunctionaris van de gemeente Cranendonck zet alle opties en voordelen graag samen met u op een rij. Neem daarom vandaag nog contact op voor een afspraak met:

Gemeente Cranendock
Monique Janssen, per telefoon: 14 0495 (vanuit het buiten-land: 0031 495 431222), mobiel: 06 228 207 99 of per e-mail: m.janssen@cranendonck.nl.

cranendonck-tabel