Dorien Hendrix

Dorien Hendrix: “Brasserie-Hotel Antje van de Statie is een mooie entree voor Weert”

Vanaf haar dertiende jaar droomde Dorien Hendrix van een eigen zaak. Toen zij als 18-jarige in een restaurant werkte, wist zij het zeker: het zou horeca worden. Vijf jaar geleden begon zij om te zien naar een geschikt etablissement om een nieuwe, eigen standaard te zetten in zakelijke gastvrijheid. In 2013 liep zij vanuit het Weerter station bijna letterlijk tegen het pand van voormalig Hotel Mertens aan. Met vóór de deur het bronzen standbeeld van de legendarische Antje van de Statie. Óók een Hendrix – een verre achternicht – en een zakenvrouw om U tegen te zeggen. Zij werd op slag verliefd op die plek en de mogelijkheden ervan.

Met de verbouwing van het oude Hotel Mertens, het latere Hotel De Staasie, heeft Antje weer een thuis gekregen. Een thuis met stijl en grandeur. Een thuis dat Antje waardig is: Brasserie-Hotel Antje van de Statie. Tot de zeventiger jaren was het dé entree van de stad. Het pand is teruggebracht in zijn oorspronkelijke staat en volledig gemoderniseerd. Door authentieke elementen samen te voegen met een modern interieur is het opnieuw de gezellige plek waar je lekker kunt eten, drinken, slapen, vergaderen en genieten. Een brasserie waar gasten op een uiterst gastvrije manier worden bediend, volgens het gedachtegoed van Maria Hubertina Hendrix. Weert heeft met Brasserie-Hotel Antje van de Statie, tegenover dat station weer een entree met allure.

Een droom verwezenlijkt
Dorien ging die bewuste dag in meer dan één opzicht een drempel over. Op haar vraag of de zaak te koop was, kreeg zij al na twee dagen een positieve reactie. Vanaf dat moment werkte zij samen met haar gepassioneerde familie en betrokken vakmensen uit de regio keihard aan het realiseren van haar droom. Tachtig jaar na het overlijden van powervrouw Antje van de Statie herleeft op deze historische locatie de hartstocht van het ondernemerschap in de unieke ambiance van Brasserie-Hotel Antje van de Statie. Met het mooiste terras van het Land van Weert – dat nu ‘Het Land van Antje’ heet – dat uitkijkt op het monumentale station en naar de terugkeer van de spoorverbinding Weert-Hamont-Antwerpen-Parijs.

Voor een optimale en onvergetelijke beleving worden de gasten bediend vanuit dezelfde waarden die Antje hanteerde: betrokkenheid, dienst-baarheid, creativiteit en duurzaamheid. Positief blijven verrassen en verbinden, daar gaat het om. “We geven onze bezoekers alle reden voor een terugkeer en voor het sturen van nieuwe bezoekers. Mijn droom is over de drempel. Welkom in het Land van Weert, ‘Het Land van Antje’”, aldus eigenaar-gastvrouw Dorien Hendrix.

Sfeer en ambiance
Bij de bouw en verbouwing van Brasserie-Hotel Antje van de Statie liet Dorien Hendrix zich leiden door vier principes: innovatie, waardecreatie, samenwerking en duurzaamheid. De inspiratie van de inrichting vond zij, zo geeft zij aan, bij Antje, die vroeger Weerter Vlaaitjes aan treinreizigers verkocht, en bij het station zelf. Een grote stationsklok luistert het interieur op en de banken met hoge rugleuningen doen denken aan de zitbanken in de treinen. De tegelvloer, de koffers en tassen brengen de sfeer en ambiance van een station tot leven. En zo zal het ook zijn: net als het Weerter NS-station en het Stationsplein voor de deur moet Antje van de Statie weer een gezellige ontmoetingsplek worden waar iedereen naartoe gaat om anderen te ontmoeten, om te genieten van een heerlijke kop koffie met een Weerter vlaaitje, om te lunchen, te dineren of te vergaderen.

Brasserie
Iedere gast kan in Brasserie-Hotel Antje van de Statie genieten van klassieke, betaalbare gerechten van hoge kwaliteit. Gerechten met een Franse inslag, in een modern, informeel jasje. In de brasserie ervaren gasten de ruimtelijke beleving van een traditioneel hoge stationshal inclusief gietijzeren bogen  en stationsbankjes. De stationsklok met Frans opschrift herinnert aan Weert als halte aan de IJzeren Rijn van Antwerpen naar Duisburg. “Gasten zijn hier welkom van de eerste tot en met de laatste trein. Dat betekent dat we zeven dagen per week geopend zijn van half zes ’s ochtends tot een uur ’s nachts. En de ‘reizigers’ – onze gasten- hoeven niet naar huis, want behalve ontbijten, lunchen, borrelen en dineren, kunnen zij hier ook heerlijk overnachten,” geeft Dorien Hendrix aan.  De combinatie van traditioneel en modern geeft het interieur een aangenaam thuisgevoel. De brasserie met open keuken heeft maar liefst tachtig zitplaatsen plus een unieke Chef’s Table waar gasten mee aanzitten in de keuken.

De gehele brasserie kan door het openen en sluiten van schuifwanden verdeeld worden in eet- en/of vergaderruimten voor groepen van uiteen-lopende omvang. De opvallende en evenzeer vertrouwd aandoende elementen in combinatie met grote sepiaprenten van oude taferelen rond en op het station sieren de gemoedelijke ruimte. Het idee van een ‘huiskamer bij het station’ wordt nog eens versterkt door de ‘natte hoek’ meteen aan de entree, aan een bar waar Antje vanaf een foto op de achterwand zelf toeziet op de gezellige borrel.

Hotel
Het hotel beschikt over tien uiterst comfortabele kamers met state-of-the-art faciliteiten en een eigen ingang aan de zijde van de Stationsstraat. Door de luxe sfeer en originele uitstraling sluit Brasserie-Hotel Antje van de Statie aan bij de trendy ontwikkeling van de boutique hotels: intieme, persoonlijke accommodaties, los van hotelketens. Deze hotels genieten wereldwijd een groeiende faam in de gastvrijheidsmarkt. Een van de kamers is met ingang van 1 november a.s. ook geschikt als private dining room en/of vergaderruimte voor maximaal tien personen.

Heerenkamer
Heerlijke Heerenkamer
Kende vroeger ieder gegoed huis naast een huiskamer aan de achterzijde vaak ook een meer deftige voorkamer oftewel salon, Antje van de Statie heeft ook zo’n ‘cabinet particulier’. Een soort Wachtkamer 1e Klasse oftewel ‘Heerenkamer’ in Oud-Engelse stijl,  waar zelfs in besloten verpozing ‘en société’ gerookt mag worden en genipt kan worden van een ‘boisson destillée’.

Zonnig terras
Een zonnig terras
Aan de voorzijde van het fraaie Antje van de Statie bevindt zich een prachtig terras op het zuiden, waar gasten het levendige Stationsplein kunnen overzien. Maar liefst 250 zitplaatsen zetten de gasten zalig in de zon of onder het luifel van 90 m². En Antje ziet toe dat het goed is.

DELEN
Vorig artikelMen in suits!
Volgend artikelNooit meer wachten op zorg