“Nee, ik kan niet vertellen hoever ik gekomen ben of wat voor bloemstukken ik gemaakt heb. Alles is geheim”, zegt de Weertse bloemstyliste Dymph van der Donck. Zij is een van de twaalf deelnemers aan de reality serie Hollands Beste Bloemstylist, die acht weken lang tot begin november iedere zondagavond op SBS6 uitgezonden wordt.

Dymph van der Donck: “De eerste aflevering op 13 september bekeek ik samen met een aantal cursisten. Daar hebben we een leuke avond van gemaakt. We hebben de bloemetjes buiten gezet.”

Dymph had zich direct na de eerste programmareeks in 2014 al aangemeld, maar kreeg pas dit voorjaar van de productiemaatschappij de vraag of zij een portfolio wilde opsturen. In maart volgde een castingsgesprek. “Daar moest ik wat over mezelf vertellen. Ook had ik de vraag gekregen of ik een werkstuk wilde meenemen waar mijn handtekening in zichtbaar was. Dat mocht ik daar verdedigen. Ach, dacht ik, dat wordt een leuk dagje uit. Meer niet”, zegt Dymph. Blijkbaar verdedigde ze haar creatie met verve, want snel daarna kreeg ze het bericht dat ze uit de vele honderden kandidaten geselecteerd was.

“Het is een bijzondere ervaring om te zien hoe televisie wordt gemaakt. Je loopt de hele dag met een zendertje rond. Dat is in het begin vreemd, maar je went er snel aan. Een crew van circa twintig medewerkers staat steeds met je in verbinding en registreert alles. De opdrachten zijn bijzonder origineel, complex en spectaculair. Het is leuk om te doen en voor de kijkers is het een boeiend spektakel, een kleurrijke lust voor het oog.”