Buitengewoon Tafelen

Kookboek
In 2014 maakte Josseline samen met fotograaf Bruno De Regge het kookboek ‘Zestig Bourgondische
Weertenaren’. Een omvangrijk glossy kookboek met daarin zestig Bourgondische Weertenaren geportretteerd in beeld en tekst. Verhalen opgete-kend aan het fornuis en keukentafel. Indringende gesprekken met een lach en soms ook een traan. Het omvangrijke kookboek werd een samensmelting van een kookboek, een glossy en een leesboek. Het eerste kookboek werd op 13 mei 2014 (de 600ste verjaardag van Weert) uitgereikt aan de TV-kok Joop Braakhekke. Het kookboek haalde de landelijke pers in het Stan Huygens-journaal. Na kookboeken in Weert, Helmond en Zutphen is het vierde boek inmiddels in voorbereiding.

Boek Buitengewoon Tafelen

Josseline’s smaakblog
In haar smaakblog deelt Josseline haar ontdekkingen op het gebied van eten en drinken. Niet alleen haar bevindingen komen aan bod, maar ook bevindingen van anderen. Zo worden er geregeld wijnen tussen de € 5 en € 10 blind geproefd en beoordeeld door consumenten en expres niet door vinologen. Waarom? Vinologen proeven te complex en dat doet de consument niet die in feite de doelgroep is. Deze bevindingen zijn uiteraard terug te vinden op het smaakblog. Het gaat om wijnen die je kunt verkrijgen bij de supermarkt, groothandel of winkelketen. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan bier en gedistilleerd.
Het gaat uiteraard niet alleen om drank. Het smaakblog draait ook om ontwikkelingen en trends op het gebied van Food. Denk hierbij aan restaurants, cafés, kookwinkels, delicatessenzaken enz. Het is een blog in de breedste zin van het woord als het gaat om smaak. En het gaat Josseline niet alleen om haar eigen smaak, maar ook om de smaak van anderen. Waarom? Omdat smaken nou eenmaal verschillen!

Op zondagmiddag 18 oktober is er voor de vierde keer in successie een proeverij langs de acht leukste en lekkerste restaurants van Weert. Deze restaurants serveren elk hun eigen mini signature dish vergezeld van een bijpassend glaasje wijn. De volgende restaurants doen mee: Hostellerie Munten; Restaurant Azië, Brasserie Gotcha; Restaurant Genietje; Restaurant Flavours; Taverne de Oude Munt; Grand Café Het Klooster. De middag wordt afgesloten met een gezamenlijk dessert bij Brasserie-Hotel Antje van de Statie. Deelname kost € 55,- p.p. en inschrijven kan uitsluitend via de website: www.buitengewoontafelen.nl

Evenementen en wandelingen
Buitengewoon Tafelen is het accent dat Josseline de Gruijter-Bos en haar compagnon Bart Maes zetten op allerlei unieke, innovatieve maar vooral eigentijdse evenementen en culinaire wandelingen. Genieten voor lekkerbekken en levensgenieters, mensen die van een feestje houden en niet bang zijn om zichzelf af en toe een beetje te verwennen. Zo organiseerden zij in Weert het zes Michelin Sterrendiner in de Paterskerk met medewerking van de ‘Weerter’ topchefs Soenil Bahadoer, Jan Marrees, Pascal Jalhay en Emmanuel Mertens. Voor meer info zie: www.buitengewoontafelen.nl