Antjes Tourist Information Center
Antjes Tourist Information Center

Op donderdagmiddag 6 augustus 2015 wordt om ca. 17.00 uur in de middag een spandoek aangebracht op het pand aan het Stationsplein 2-4 te Weert, het pand waar voorheen FairPlay Kansspelen was gevestigd.

De nieuwe bestemming wordt: Toerist Informatie Centrum voor het Land van Weert (Vroeger het Land van Horne), Het Land van Antje van de Statie. Dit Toerist Informatie Centrum zal worden geexploiteert door Antje van de Statie BV. Deze onderneming is gevestigd aan het Stationsplein te Weert en zal vanaf 24 augustus de deuren en terras openen van een geheel vernieuwde Brasserie-Hotel.

Het Toerist Informatie Centrum Antje van de Statie gaat met name de regio promoten in binnen en buitenland (met name China), als één geheel, waaronder in elk geval begrepen de gemeentes Weert, Nederweert, Leudal, Peel en Maas, Cranendonck, Eindhoven, Roermond, Hamont-Achel, Neerpelt, Bocholt, Bree, Kinrooi, Maaseik (samen vormen zij in de toekomst de Gemeente “LAND VAN ANTJE VAN DE STATIE”). Er zijn reeds toezeggingen vanuit een aantal gemeenten om hier mee de schouders onder te zetten.

Tevens is Antje van de Statie BV voornemens om op korte termijn de benoeming  bekend te maken van een deskundige Topfunctionaris die zich bezig gaat houden met twee opdrachten: 1) het tot stand brengen  van de nieuwe Gemeente Land van Antje van de Statie en 2) het bevorderen van de her-ingebruikname van de  spoorlijn Weert-Hamont (heeft bestaan van 1879 tot 1953) die de rechtstreekse verbinding weer mogelijk maakt van Weert naar Antwerpen, met aansluiting op Thalys (Hoge Snelheid Trein) naar Parijs, London, Amsterdam. Daarmee wordt de weg vrijgemaakt voor het begin van een nieuwe economische bloeiperiode voor het Land van Weert , (vroeger: het Land van Horne)…….. HET LAND VAN ANTJE VAN DE STATIE!