Op 13 juli 2015 zijn Ardenberg B.V. en haar vijf dochtervennootschappen Bitter B.V. Dica Footwear B.V., DR. ADAM’S FOOTWEAR B.V., Schoonen Schoenen B.V. en Van Dalen Footwear B.V. in staat van faillissement verklaard.  De Ardenberg Groep exploiteerde onder meer de schoenenwinkels van Bitter, DiCapolavori, Dr. Adam’s, Jan Jansen en Van Dalen.

Yari Holding BV neemt een derde van alle “Van Dalen” winkels in Nederland en België uit het faillissement van de Ardenberg Groep. Hiermee wil Yari Holding B.V. (zuster organisatie van de Bos Group) de basis leggen met twaalf vestigingen en 125 werknemers op uitsluitend A1 winkellocaties voor een franchise formule waarbij zelfstandige retailers zich kunnen aansluiten om succesvol te anticiperen op de sterk veranderende markt.

De kleine zelfstandige retailers hebben het over het algemeen moeilijk om succesvol te zijn in een markt waar men zichtbaar moet zijn in het straatbeeld en online, om de combinatie clicks en bricks optimaal tot te laten renderen op goede locaties. Yari Holding B.V. wil de zelfstandige retailers een formule bieden om de winkel een stevige basisomzet te laten hebben met een goede omloopsnelheid en een gezond rendement.

bron: website curator Marc van Zanten