Narrowcasting
Narrowcasting

De gemeente Weert en Delite hebben een intentieverklaring getekend waarin zij aangeven samen te gaan werken op het gebied van narrowcasting in Weert. Narrowcasting is het draaien van beelden en boodschappen op beeldschermen in eigen of andermans winkel, bedrijf, café, restaurant, hotel, etalage of op straat via de eigen computer.

Delite sluit met Sparqle -slimme en gebruiksvriendelijke online communicatiesoftware- aan bij de promotiecampagne MetonsinWeert. Delite investeert in een koppeling die het mogelijk maakt om op tal van locaties via beeldschermen toeristisch-recreatieve informatie en evenementen uit de MetonsinWeert-kalender te tonen. “Door toevoeging van de MetonsinWeert.nl-module kunnen ondernemers, verenigingen, stichtingen, inwoners, gemeente Weert of toeristisch-recreatieve trekpleisters een mooie mix van zowel commerciële als niet-commerciële informatie in eigen huisstijl aanvullen met real-time en up-to-date informatie uit Weert”, aldus Remco de Jong, de Weerter directeur van het op de High Tech Campus in Eindhoven gevestigde softwarebedrijf.

Verbinden
Sparqle is bij uitstek geschikt om ondernemers in de binnenstad van Weert en daarbuiten met elkaar te verbinden. Instellingen en organisaties zoals Bibliocenter, Centrum Weert Promotie, Centrummanagement, Munttheater, Punt Welzijn, RICK, musea en gemeente kunnen informatie uitwisselen en doorsturen, maar ook trekpleisters zoals zwembad De IJzeren Man, Kinderpretland, het Klimbos, Partycentrum De Sluis, de camping, Weerterbergen en andere aanbieders van toeristisch-recreatieve activiteiten in het buitengebied kunnen zich continu in het centrum van Weert presenteren. Zowel met advertenties als livestream beelden. “Het kan ook een beleving zijn die getoond wordt. Er zijn tal van kruisverbanden mogelijk”, aldus De Jong.

Netwerk van communicatiespecialisten
Detailhandelaren, bedrijven, instellingen enz. kunnen content plaatsen vanaf hun eigen website, maar kunnen die content ook uitbesteden aan een van de partners van Delite. “Wij faciliteren slechts en zorgen ervoor dat alles technisch prima werkt. Wij leveren een standaard layout, waar de klant zijn eigen huisstijl en eigen content aan toe kan voegen. Handiger kan het niet.” Voor een professionele inhoud verwijst Delite door naar een netwerk van vormgevers, ict-bedrijven, tekstschrijvers en fotografen uit het Weerter land.