Judoka Loïs Pagie
Judoka Loïs Pagie

Eerder dan verwacht verbindt de Weerter stichting GaanvoorGoud zich aan een nieuw sporttalent, namelijk Judoka LoÏs Pagie. Loïs is opgegroeid in Weert en heeft sinds de basisschool een passie voor judo. Zij is Limburgs kampioen geweest en heeft de talenten status van het NOC NSF. Stichting GaanvoorGoud is trots haar te mogen ondersteunen in haar missie om te gaan voor goud!

Maandag 13 juli werd Loïs Pagie gepresenteerd als nieuwe sporter van de stichting GaanvoorGoud. De stichting had als missie om 2015 te gebruiken om 1 sporter te ondersteunen en het facilitaire netwerk nodig om te gaan voor goud in te richten, in 2016 zou de club sporters groter worden. Echter door de inzet van het bestuur in het 1e helft van dit jaar bleef niet zonder resultaat, want niet alleen de partijen in de noodzakelijke providerboog, gecoördineerd door Olaf van der Zanden van Top Fysio, ook de bedrijven in de regio zijn enthousiast en verbinden zich aan GaanvoorGoud.

Daardoor kan Stichting GaanvoorGoud zich verbinden aan Judoka LoÏs Pagie, opgegroeid in Weert en sinds de basisschool een passie voor judo. Inmiddels traint Loïs intensief bij Shintai te Nederweert, bij de JBN talentengroep in Eindhoven en neemt ze deel aan verschillende trainingsstages. Zij is een aantal maal Limburgs kampioen geweest en heeft verschillende toernooizeges in binnen en buitenland op haar naam staan. Haar mooiste herinneringen zijn de twee bronzen medailles op het Nederlands Kampioenschap. Eén keer met haar team en de mooiste, één keer individueel. Hierdoor heeft zij de ‘Talenten status’ en dus LOOT status vanuit de Judobond. Haar uiteindelijke droom…olympische spelen en natuurlijk een medaille. Ze gaat duidelijk voor goud!
Meer weten gaanvoorgoud.nl