Bree centrumplan
Bree centrumplan

Het centrum van Bree en de kleine ring krijgen een herinrichting waarbij wordt ingezet op
aantrekkelijkheid, bereikbaardheid en verkeersveiligheid e.e.a. moet juli 2016 zijn gerealiseerd.

Ambities
Bereikbaarheid verbeteren in combinatie met meer gezelligheid in het handelscentrum
Aantrekkelijkheid voor bewoner en bezoeker verhogen door kwaliteitsvolle groenaanleg en
opwaardering van het historisch karakter. Het parkeeraanbod verruimen voor langparkeerders en bezoekers
De parkeerdrukte in omliggende woonstraten afbouwen. Bereikbaarheid verbeteren door optimalisatie routing autoverkeer en bushaltes aanleggen in omgeving  van het centrum. Het parkeeraanbod verruimen en parkeerdruk spreiden. Hherlokalisatie van de markt en herlokalisatie van de kermis. De vrijdagmarkt en de kermis zullen voor een deel verplaatst worden van de Terrivierenwal naar de Grauwe Torenwal waar, na het wegvallen van de bushalte, extra ruimte vrijkomt. Ook de heraanleg van de wegen zal ervoor zorgen dat zowel tijdens markt en kermisdagen het verkeer altijd op de Kleine Ring kan blijven circuleren. De rijrichtingen in Bree-centrum worden aanpast, de kleine ring wordt volledig éénrichtingverkeer in tegenwijzerzin en inkomend verkeer aan de invalswegen zal, omwille van de veiligheid van de zwakke weggebruikers, altijd rechtsaf moeten.

De Hoogstraat en de Kloosterstraat worden inrijstraten voor het centrum. Men moet altijd maximaal een halve ring moeten rondrijden om het centrum in te kunnen met de auto.

Parkeren
Er komt éénduidigheid door de herschikking van de 1-uurparkeerzone – nu alleen nog Bree-centrum, op de Kleine Ring en alles daarbuiten binnen de blauwe zone wordt 2-uurparkeerzone. Wist u trouwens dat 1 uur parkeren GRATIS kan in de ondergrondse parking? Het tweede uur kost 1 euro en vanaf het derde uur komt er telkens 0,80 euro bij.

Meer weten: Bree.be