Agropolis Kinrooi
Agropolis Kinrooi

De Belgische gemeente Kinrooi verkent en stimuleert duurzame alternatieven voor de klassieke landbouw. Daarom ontwikkelt Kinrooi een agrarisch bedrijventerrein Agropolis, dé voedingsbodem voor innovatieve en milieubewuste voedselteelt. Het project omvat de ontwikkeling van een gloednieuw agrarisch bedrijventerrein en kantoorgebouw/bezoekerscentrum, waar alle partners meebouwen aan een toekomst waar duurzame en innovatieve land- en tuinbouw centraal staan.

Vlaamse Regering erkent Agropolis-Kinrooi officieel als Incubator
De Vlaamse Minister van Werk, Economie en Innovatie Philippe Muyters heeft Agropolis-Kinrooi nu ook officieel erkend als incubator. Agropolis-Kinrooi is het bedrijventerrein voor Innovatieve land- en tuinbouwbedrijven. Startende ondernemingen kunnen voortaan rekenen op huisvesting én begeleiding binnen de “Agropolis-Incubator”. Daarnaast voorziet het Agentschap Ondernemen een toelage van 500.000 euro voor de bouw van het incubatorgebouw. “Door de erkenning als incubator, creëert Agropolis-Kinrooi enkele tientallen jobs binnen het gebouw”, zegt Afgevaardigd bestuurder Wim Rutten. Agropolis-Kinrooi mag zich met deze erkenning de zesde Belgisch Limburgse incubator noemen.

De totale kost voor de bouw van het incubatorgebouw wordt geraamd op 2 miljoen euro. Door de erkenning als incubator ontvangt Agropolis-Kinrooi een toelage van 500.000 euro van het Agentschap Ondernemen. De toelage wordt aangevuld met 100.000 euro voor het beheer van het gebouw. De provincie Limburg (835.000 euro via SALK) en de VZW Boterakker (665.000 euro) staan in voor de overige investeringskosten.

Tientallen extra jobs voor de regio
De realisatie van een incubatorgebouw is cruciaal om aan de doelstellingen van Agropolis-Kinrooi en bijkomende jobcreatie te voldoen. De toelage verhoogt de levensvatbaarheid van de incubator en daarmee ook de kansen op bijkomende werkgelegenheid. Wim Rutten, Afgevaardigd bestuurder Agropolis-Kinrooi: “Dankzij de ondersteuning en begeleiding van starters binnen de incubator, creëert Agropolis-Kinrooi enkele tientallen jobs. Daarnaast verwachten we nog enkele honderden rechtstreekse en onrechtstreekse jobs door de groei van startende bedrijven uit het incubatorgebouw. Dit betekent een duidelijke economische en sociale meerwaarde voor de regio Kinrooi en bij uitbreiding de Provincie Limburg.”

Ondersteuning en begeleiding van starters
Agropolis-Kinrooi voorziet de komst van zeer uiteenlopende bedrijfsprofielen op de site. Enerzijds bestaande land- en tuinbouwbedrijven die een niche willen aanboren, maar voor de opstart op zoek zijn naar een ideale vestigingslocatie. Agropolis-Kinrooi biedt deze bedrijven een 40ha grote bedrijvenzone en de nodige ondersteuning en diensten. Anderzijds kunnen met deze erkenning ook startende ondernemingen terecht op Agropolis-Kinrooi. Binnen de incubator wordt immers een startersaanbod uitgewerkt in de vorm van (1) accommodatie met ondersteunende diensten (kantoren, bedrijfshal, secretariaatsfunctie, netwerking & kennisdeling,…) en (2) begeleiding op maat. Agropolis-Kinrooi zal dus een plaats zijn waar elk van deze bedrijven zich in een optimale omgeving kan ontwikkelen.

Voor meer informatie: http://www.agropolis-kinrooi.be

DELEN
Vorig artikelArt rules!
Volgend artikelPaardenstad Weert