The beauty and the beast
The beauty and the beast

In Nederland is de Ranger een niet alledaagse verschijning in een land waar kleine, wat zuinigere auto’s het straatbeeld bepalen. Het is een model waar mensen een glimlach van op hun gezicht krijgen. Niet zo heel gek dat Brigitte van Eck, directeur van het Munttheater in Weert, haar keuze snel bepaald had: “Ik heb niets met auto’s, maar dit vind ik dan wel weer heel leuk!”

De Ford Ranger Wildtrak straalt een stoerheid uit die bijna on-Nederlands is. Alles aan deze auto zegt: “Ik ben sterk, klaar voor de zwaarste karweien”. Met zijn zware 3.2 vijfcilinder diesel motor trekt hij zonder moeite zware aanhangwagens en kan daarbij nog een flinke lading in de bak hebben.

Eerste rang
Brigitte koos niet voor een handige gezinswagen zoals de nieuwe Ford C-max of de nieuwe Ford business limousine de Mondeo. Nee, samen met Hans Houtappels – vestigingsdirecteur van Ford Van Mossel – wilde zij graag met de Ford Ranger Wildtrak op pad: een elegante dame in een imposante auto, bleek garant te staan voor een interessante ontmoeting.
De Ford Ranger, die zijn oorsprong vindt in de uitgestrekte agrarische gebieden in de VS, is bij uitstek een auto die als gereedschap dient voor boeren, vaklieden en buitenlui. “De hoge instap vereist dat je opmerkzaam moet zijn op je omgeving”, aldus Brigitte. “Zeker als je zoals ik meestal in een jurkje op pad gaat. Heb je deze hindernis genomen, dan heb je een fantastisch uitzicht over de weg. Je zit als het ware eerste rang. Eenmaal aan het rijden kreeg ik direct het gevoel dat ik de auto onder controle had. De lichte stugheid voelt als een heerlijke bevestiging van mijn ‘king of the road’-beeld over auto’s van deze grootte: ouderwets lekker sturen!”

Prima inparkeren
“De auto heeft natuurlijk ook zijn beperkingen. Als je veel kilometers rijdt en je hebt de laadruimte niet nodig, dan is een gewone personen- auto toch wat handiger denk ik. Maar de pick-up heeft ook heel handige mogelijkheden. Je hoeft niet te zoeken naar een geschikte picknickplek.
Ik maakte me van te voren ook wel wat zorgen over de grootte van deze auto, maar zelfs het inparkeren en achteruit rijden gaat prima. Geholpen door de achteruitrijcamera en de parkeersensoren is de parkeerplek snel en makkelijk opgezocht.”

Stoer gereedschap
De Ford Ranger is een type auto waar vaak specifieke ondernemers voor kiezen door het grote aanhangwagengewicht, de terreincapaciteiten en de ruime, makkelijk toegankelijke laadbak. Zoals Brigitte al terecht aangeeft is het geen klein grijs muisje, maar meer een stoer stuk gereedschap, handig en klaar voor de zwaarste klus. En met de bedrijfsnaam op de flanken word je in ieder geval goed opgemerkt, repliceert Hans met een glimlach.
Al met al een bijzondere combi, Brigitte en de Ford Ranger, the beauty and the beast. En om eerlijk te zijn, het staat de Ford Ranger niet eens verkeerd.

Ford Ranger
Geteste uitvoering is de Ford Ranger Wildtrak Super Cab 3.2 tdci 200pk. Standaard uitgerust met o.a. 18inch heavy duty lichtmetalen velgen, sportsbar en dakrails, leder/alcantara wildtrak bekleding, navigatiesysteem, achteruitrijcamera, ambient lighting, climate control.

Gewicht aanhangwagen3500kg
Koppel470Nm bij 2750 t/min
Max. vermogen147/200 kW/pk
Aantal deuren2
MotorMotor Cab 3.2 tdci (diesel)
Acceleratie0-100 km/h 10.3 sec.
Brandstofverbruik (gem.)9,50 liter per 100 km

 

Prijs

Leverbaar vanaf (xl Super Cab 2.2 tdci 150pk)€ 22.500,-
Lease vanaf (60 maanden 15.000km)€ 575,-

Prijzen zijn exclusief btw/bpm

www.van-mosselford.nl