Parkeren Roermond

Deze opdracht betreft een vooraankondiging op het voornemen van de gemeente Roermond om het beheer van de parkeergarages in haar eigendom in 2015 opnieuw aan te besteden. Het betreft de volgende locaties:

de parkeergarage Kazerneplein, groot 400 parkeerplaatsen, gelegen aan de Maashaven 144 te Roermond, thans in beheer bij Parkking en de parkeergarage Stationsplein, groot ca. 350 plekken, voor openbaar gebruik, gelegen aan de Maria Theresialaan 12 te Roermond, ook thans in beheer bij Parkking.

Het contract voor beheer met de huidige beheerder loopt af en de Gemeente wenst het beheer opnieuw aan te besteden.

Het doel van de aanbesteding is het beheer op een innovatieve en efficiënte manier te laten uitvoeren door een specialistische marktpartij. Hierbij staan de kernwaarden van de stad en de visie op parkeren centraal.

Parkeren in Roermond biedt optimale ondersteuning aan alle activiteiten (gericht op bezoekers, bewoners en werknemers/ondernemers) die in Roermond plaatsvinden. Duurzaamheid, leefbaarheid en duidelijkheid zijn hierbij belangrijke pijlers. Dit resulteert in een ongecompliceerd en eenduidig parkeerbeleid met ruime en praktische kaders.

Voor een uitgebreide beschrijving zie: http://www.roermond.nl/organisatie/RU/VR/docs/Parkeerbeleidsplan/RAPP-20130809-V1.1-PBeheerplan.pdf voor het parkeerbeheerplan 2013-2020 voor Roermond.

Het traject om te komen tot de nieuwe aanbesteding wordt gedaan op basis van Best Value Procurement. Hierbij verstrekt de gemeente in een later stadium de basis uitgangspunten en verwacht van de markt haar creativiteit te gebruiken.

Een aantal basisuitgangspunten zullen worden vastgelegd in een later te verstrekken SLA. De maximale inschrijvingsprijs per jaar voor beide garages is reeds bekend en is vastgesteld op € 120.000 excl. btw per jaar, waarbij extra budgetbesparing de inschrijvende partij punten zullen opleveren in de gunning.

De gemeente is geïnteresseerd om te weten welke partijen en hoeveel partijen voornemens zijn om deel te nemen aan de aanbesteding en maakt daarom op deze wijze haar voornemen kenbaar. Indien uw organisatie haar interesse om deel te nemen (via een ingevuld Antwoordformulier in Tenderned te uploaden) niet uiterlijk 15 april 2015 kenbaar maakt, zal zij uitgesloten worden van deelname aan de verdere aanbesteding.

In deze vooraankondiging wordt bekend hoeveel partijen zich inschrijven voor deze opdracht. Het voornemen is met maximaal 5 partijen de uiteindelijke aanbesteding te doorlopen. Bij meer dan 5 geïnteresseerde partijen wordt (bij gelijke geschiktheid) gebruik gemaakt van loting om op het gewenste aantal van 5 partijen uit te komen.

Meer informatie over de aanbesteding