Samenloop voor hoop Weert logo

De eerste editie van de estafetteloop SamenLoop voor Hoop in Weert kan rekenen op ruim 1100 deelnemers in totaal. Het aantal overtreft de verwachtingen van de organisatie, die op 800 deelnemers had ingezet, ingegeven door cijfers van andere ‘eerste keer’ SamenLopen in het land. De Samenloop vindt plaats op en rond de atletiekbaan en het College aan de Parklaan in Weert.

Concrete cijfers zijn:
– 1038 lopers/wandelaars
– 53 survivors (waarvan 26 met begeleiders)
– 158 vrijwilligers

SamenLoop voor Hoop is een 24 uurs durend evenement, waarbij geld wordt ingezameld voor KWF kankeronderzoek. Daarnaast gaat 10% naar een lokaal doel, in Weert is dat het Toon Hermans Huis Weert. Er wordt gewandeld en hard gelopen door 42 teams, variërend van 15 tot 60 personen. Per team is er gedurende de 24 uur altijd minimaal 1 persoon op de baan. Er lopen zowel kinderen als volwassenen mee.

De estafette staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Survivors, mensen die ooit de diagnose kanker hebben gehad, zijn niet voor niets de eregasten van het evenement. Zij worden 24 uur lang in de watten gelegd samen met hun partner of begeleider. Zo kunnen ze kiezen uit een aantal verwenmomenten variërend van schoonheidsbehandeling tot djembé workshop.

Het programma voor bezoekers ziet er als volgt uit:

Optredens
Op het middenveld en bij binnenkomst rechts, staan twee grote podia. Daar zullen diverse lokale artiesten gaan optreden en hier vinden de presentaties van de ceremonies plaats:

Zaterdag 4 juli:

13.30 uurSerenade aan survivors door Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880 Weert
14.00 uurOPENINGSCEREMONIE
Openingsceremonie gepresenteerd door Sandra Bos. Opening door voorzitter Geert Heeskens Reijnen en burgemeester Jos Heijmans, met ereronde survivors
14.15/16.00 uurMusicband Dial 24
16.00/1700 uurDuo Von en Ome Wullum (Yvonne Hendriks en Wim Truijen)
17.00/18.15 uurCoverband 7thHeaven (allround coverband) zie www.7thheaven-music.nl
18.15/19.00 uurMichiel Hendriks
19.15/19.55 uurMarleen Rutten
20.00/22.00 uurThe Oaken Towels (band)
23.00 uurKAARSENCEREMONIE
Tijdens de kaarsenceremonie staan we stil bij degenen die nu strijden tegen kanker en degenen die de strijd hebben verloren. We doen dit door versierde kaarsenzakken langs de baan te zetten. Een prachtige stijlvolle ceremonie.
Gepresenteerd door Gerda Bijlmakers, met zang door survivor Wendy Overklift. Hierna volgt de ceremonie die muzikaal wordt begeleidt door Linda Smeets en Leon Smolenaers

 

Zondag 5 juli:

08.00/08.30 uurPaul Nijs op marimba
08.30/09.00 uurKlarinet ensemble Kerkelijke Harmonie St.- Joseph 1880
09.00/09.15 uurRolstoeldans door Judith’s Dance Point
09.30 uurWarming-up door Life Style Vitae Leefstijlclub
10.00/11.00 uurDuo Difference (Ronald & Carien)
11.00/11.50 uurPopkoor The Ray Stabbing Singers
12.00/13.00 uurDuo Double You M … (Mark en Wilhelmien)
13.00 uurSoulband Turnback (www.turnback.nl)
13.20 uurOnderbreking Soulband Turnback
13.20 uurAANVANG SLOTCEREMONIE
13.20 uurSlotceremonie wordt gepresenteerd door Ton Adriaans. Voorzitter Geert Heeskens en loco-burgemeester Harrie Litjens sluiten het evenement door de (voorlopige) opbrengst van de acties van de deelnemende teams en sponsoren bekend te maken. Deze cheque wordt uitgereikt aan KWF Nederland, afd. Weert en Het Toon Hermans Huis Weert.
14.20 uurVervolg Soulband Turnback


Braderie
Langs de atletiekbaan staan tal van marktkramen opgesteld waarin de teams activiteiten ondernemen om geld in te zamelen voor de SamenLoop. Dat varieert van sjoelen, een enveloppenspel tot het verkopen van handwerk. Laat u verrassen door de creativiteit van de teams!

Kinderplein
Er is een kinderplein met springkussens/stormbaan, een soccerbaan en andere spellen. Ook zijn er teams die kinderen gaan schmincken en die andere acties voor kinderen organiseren.

Horecaplein
Hostellerie Munten is present met een groot horecaplein. Hier kunt u terecht voor eten en drinken. Uiteraard geldt ook hier dat iedere euro die verdiend wordt naar de SamenLoop gaat. De organisatie werkt met bonnen die bij de entree van de baan worden verkocht. Er is een pinautomaat aanwezig. Wij verzoeken bezoekers zoveel mogelijk met pin te betalen ivm veiligheid.

Verzoek
Bezoekers wordt verzocht zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen. Aan de achterzijde van het College is een bewaakte fietsenstalling.

Dit evenement kan mogelijk worden gemaakt door het lokale bedrijfsleven dat spontaan en gul mee heeft gewerkt door sponsoring in natura.