Opening Klimbos en Waterskibaan 20 juni

En uitbreiding parkeerplaats IJzeren Man

Wethouder Geert Gabriels opent op zaterdag 20 juni 2015 het Klimbos Weert, de Waterskibaan Weert en de uitbreide parkeerplaats. Deze officiële opening vindt plaats in recreatiegebied de IJzeren Man. De opening begint om 13.00 uur bij het Klimbos en aansluitend bij de Waterskibaan (plas bij het zwembad). Uniek is dat het Klimbos gefinancierd is door meer dan 300 ‘funders’ en dat de Waterskibaan helemaal CO2 neutraal draait.

De parkeerplaats bij de IJzeren Man is met behulp van financiële steun van de provincie Limburg en de gemeente Weert uitgebreid, om het toenemend aantal bezoekers aan het gebied te kunnen opvangen.

Opening
Om de opening van de  nieuwe voorzieningen te vieren is er op zaterdag 20 juni van alles te beleven in het recreatiegebied.

  • Om 14.30 uur bezoekt Phoxy, de mascotte van onze landskampioen PSV, de binnen- en buitenspeeltuin Kinderpretland;
  • Er is een schmink standje van Roompot Weerterbergen bij de locatie van het Klimbos / de kinderboerderij;
  • Een dierenarts geeft uitleg over de dieren in de kinderboerderij;
  • Het Natuur- en Milieucentrum is al vanaf 10.00 uur geopend;
  • Rescue van wethouder Gabriëls uit een klimparcours;
  • Ingebruikname Waterskibaan door wethouder Gabriëls;
  • Overhandiging eerste exemplaar van de toeristische wegwijzer;
  • Demonstraties waterski, fly- en wakeboarden op de waterplas;
  • Speciale vaderdagarrangementen;
  • Er is een shuttledienst tussen de vaste parkeerplaats aan de Geurtsvenweg en de tijdelijk voor deze dag ingerichte parkeerplaatsen langs de Zuid-Willemsvaart ter hoogte van de industriehaven. Stap in de huifkar die vanaf de parkeerplaatsen heen en weer pendelt;
  • Verder zijn de spectaculaire BMW i8 en diverse Mini’s deze dag te bewonderen. De nieuwste generatie BMW’s hebben als overeenkomst met de Waterskibaan dat ze beide aangedreven worden door een elektramotor en CO2 neutraal zijn.

Kortom zorg dat u op zaterdag 20 juni in recreatiegebied de IJzeren Man in Weert bent!

Klimbos
Het Klimbos heeft 4 klimparcoursen gerealiseerd in het recreatiegebied de IJzeren Man in Weert. Gasten kunnen na betaling 2,5 uur gebruik maken van de verschillende hindernissen tussen de bomen. Een middag klimmen en dus 2,5 uur geen mobieltje of spelcomputer tussen de vingers wordt zo een hele natuurlijke beleving! Deze voorziening biedt uitdaging voor jong en oud. Het Klimbos is ook uitermate geschikt en biedt volop uitdaging voor volwassenen, familiefeestjes, bedrijfsfeestjes, vrijgezellenfeestjes, noem maar op. Een prima aanvulling voor het recreatieve aanbod in het grenspark Kempen~Broek, waarbij de IJzeren Man als hoofdtoegangspoort fungeert. Kijk voor meer informatie op www.klimbosweert.nl.

Veilig klimmen
De veiligheid wordt gegarandeerd door een continue life-line systeem, waardoor kinderen zelfstandig kunnen klimmen zonder gevaar te lopen. Ouders mogen dus mee klimmen, maar mogen ook met beide benen op de grond blijven staan.

Crowd Funding
Klimbos Weert heeft de financiering geregeld via Crowd Funding van het platform van geldvoorelkaar.nl. Middels dit online platform konden mensen inschrijven op dit project. Zij krijgen op hun geïnvesteerde geld zo een mooie rente van 7% uitbetaald.

Waterskibaan
De Waterskibaan lag voorheen in de plas bij Aqua Best en is verplaatst naar de plas bij zwembad de IJzeren Man. Het zwembad exploiteert de baan voor het recreatieve gebruik. Het zwembad heeft een eigen elektromotor en kan de Waterskibaan dus helemaal voorzien van CO2 neutrale stroom. De horeca is uitgebreid met een loungebar waar bezoekers in sfeer kunnen genieten van het zicht op de Waterskibaan en ligweide van het buitenzwembad. De financiering van de waterskibaan is gedeeltelijk via  provinciale subsidies tot stand gekomen.

Recreatiegebied de IJzeren Man
Het recreatiegebied heeft met beide uitbreidingen nu voor elk wat wils te bieden; er ligt in het gebied namelijk buiten de diverse wandel- fiets-, ruiter- en mountainbike routes, nog een Natuur- en Milieucentrum, een Kinderboerderij, het subtropisch binnen- en buitenzwembad de IJzeren Man, binnen- en buitenspeeltuin Kinderpretland, een natuurcamping, een vakantiepark en natuurlijk nog de diverse horeca gelegenheden.