Samenloop voor hoop
Samenloop voor hoop

Gezellig, sportief, een lach en een traan

SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandel- en hardloopestafette die symbool staat voor de strijd tegen kanker en geld inzamelt voor KWF Kankerbestrijding. Op zaterdag 4 en zondag 5 juli 2015 vindt de eerste editie plaats in Weert. De doelen: (ex)kankerpatiënten c.q. survivors een hart onder de riem steken en geld inzamelen voor méér onderzoek naar deze ernstige ziekte.

“Wij willen hoop uitstralen voor hen die strijd hebben geleverd of deze nog aan het leveren zijn én voor hun naasten. Wij brengen hen bij elkaar om ervaringen te delen. Het is een evenement met een lach en een traan”, aldus Geert Heeskens-Reijnen, voorzitter van de organisatie en initiatiefnemer van dit voor Weert nieuwe evenement. Op zaterdag 4 juli start om 14.00 uur de SamenLoop voor Hoop Weert op de atletiekbaan bij het College aan de Parklaan. “Tijdens de Openingsceremonie lopen de survivors de eerste ronde over de baan. Wij vragen het publiek om hen aan te moedigen en te applaudisseren.” Vervolgens betreden alle teams de atletiekbaan. Wandelaars, hardlopers, maar ook mensen in een rolstoel kunnen meedoen, zoals het team van Platform Gehandicapten Weert (PGW). Jong en oud, vrienden, familie, collega’s en verenigingen, kunnen op hun manier deelnemen.

‘We doen dit samen!’
Om 23.00 uur worden kaarsen verlicht rondom de atletiekbaan. De kaarsenzakken, geschonken door Moonen Packaging, zijn voor 5 euro bij de organisatie te koop. De overgang van dag naar nacht symboliseert dat kanker het leven donkerder maakt, het eerste ochtendgloren op zondag 5 juli staat symbool voor hoop en leven. Een uur voor de sluitingsceremonie om 14.00 uur wordt iedereen gevraagd tijdens hun laatste ronde een paars SamenLoop-shirt te dragen. Het evenement wordt georganiseerd door 25 vrijwilligers, maar voor de twee dagen zelf zijn 90 extra vrijwilligers nodig. Ook sponsors die producten of diensten aan het evenement beschikbaar willen stellen, zijn welkom. Huupkens IJs zorgt voor een SamenLoop voor Hoop-ijsje, bekende Weerter artiesten hebben hun medewerking toegezegd en de informatieavonden mogen plaatsvinden in het Munttheater. “Overal gaan de deuren voor ons open”, zegt Jolanda Louwers-Smeets, voorzitter van de werkgroep communicatie. “We doen dit écht samen!”

Ambassadeurs en survivors
Ambassadeurs van het evenement zijn Kelly Weekers (o.a. voormalig Miss Nederland en deelneemster Miss Universe) en Sjeng Schalken (voormalig toptennisser). Zij sieren de cover van het blad Fit:24:7, dat tijdens het evenement aan survivors wordt uitgedeeld. Jolanda: “Ook bieden we survivors en hun partners wellness-activiteiten aan zoals massages, schoonheidsbehandelingen en workshops, zodat ze even niet denken aan het ziek zijn. Kankerpatiënten vinden het vaak heel moeilijk om het erover te hebben. De stap om naar dit evenement te komen, is dan heftig: je erkent dat je ziek bent. Onderzoeken uit andere SamenLoop-edities tonen echter aan dat 98 procent van de deelnemende survivors ná het evenement over hun ziekte kan praten. Dat is geweldig!”

Geïnteresseerd in deelname? Schrijf uw (bedrijfs)team dan in vóór 16 mei! www.samenloopvoorhoop.nl/weert of slvh@gmail.com.
Wilt u het evenement sponsoren? Neem dan ook svp contact op.
Volg SamenLoop voor Hoop Weert op social media:
www.facebook.com/samenloopweert en www.twitter.com/SLVHWeert

De opbrengsten van het evenement gaan naar meer onderzoek naar kanker. 10 procent van de opbrengsten gaat naar het Toon Hermanshuis in Weert. Het Toon Hermanshuis en de KWF-afdeling van Weert zijn zeer nauw betrokken bij de organisatie.
Voor meer informatie: http://samenloopvoorhoop.nl/weert/
Donaties op banknr: NL51 RABO 0156 9288 41 (KWF Weert, o.v.v. SamenLoop Weert)