Hugo Zontrop Coördinator binnenstad
Hugo Zontrop - Coördinator binnenstad

Aanjager van gemeentelijke processen

In het ‘Pact van de binnenstad’ is afgesproken dat zeven partijen uit Weert samen de schouders eronder zetten om de binnenstad van Weert aantrekkelijker te maken. De gemeente Weert neemt hierin haar verantwoordelijkheid door Hugo Zontrop als Coördinator Binnenstad aan te stellen. Deze persoon krijgt een rol als aanjager als het gaat om zaken die in de binnenstad spelen.

Hugo Zontrop: “Ik ben aangewezen als aanspreekpunt binnen de gemeente waar het gaat om de binnenstad. Veel van mijn collega’s hebben bemoeienis met wat er in het centrum gebeurt. De een als het gaat om vergunningen, de ander voor cultuur en weer een ander voor afval of straatverlichting. Maar het valt bij niemand voor de volle 100% onder zijn of haar verantwoordelijkheid. Gevolg is dat bepaalde zaken soms (te) lang blijven liggen. Door mij nu als spin in het web naar voren te schuiven, willen we sneller en directer in kunnen spelen op vragen en opmerkingen vanuit de andere partijen.” Hugo Zontrop werkt nu als bedrijvencontactfunctionaris bij team Ondernemerszaken van de gemeente Weert. Zijn functie wordt uitgebreid. Wethouder Van Eersel: “Ik heb vertrouwen in Hugo. Hij kent de gemeentelijke organisatie goed. En ook daarbuiten is zijn netwerk groot. Vanuit zijn huidige functie begrijpt hij waar ondernemers behoefte aan hebben. Op die manier kan hij perfect de verbindingen leggen.”

Aanstelling Kwartiermaker aanstaande
De gemeentelijk coördinator gaat een ‘tandem’ vormen met de aan te stellen Kwartiermaker bij Centrum Management. De Kwartiermaker gaat nauw samenwerken met de coördinator. Daarmee wordt een basis gelegd voor een constructieve samenwerking die er toe leidt dat Centrum Management zijn werk optimaal kan doen. Met als gevolg een bruisende binnenstad waar het goed toeven is. De werving van een Kwartiermaker bevindt zich in de laatste fase. Binnen enkele weken wordt de procedure afgerond, de Kwartiermaker zal dan per direct starten. In het Pact hebben verschillende partijen zitting die van grote betekenis zijn voor de binnenstad: de Vereniging van Commerciële Vastgoedeigenaren, winkeliersvereniging Centrum Weert Promotion, Bewonersorganisatie Binnenstad, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Weert, Bouwinvest (eigenaar van de Muntpassage), Centrum Management Weert en de gemeente Weert.